Πρόσωπα της Πέμπτης (22/09)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 75 του χρόνια έκλεισε χθες ο διάσημος συγγραφέας ιστοριών τρόμου Στίβεν Κινγκ (φωτ.) και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, από τις οποίες κυκλοφορούν στην Ελλάδα τα βιβλία του Αμερικανού, το γιορτάζουν: ήδη βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων η μελέτη του Στίβεν Κινγκ «O μακάβριος χορός» (μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος), μια ανατομία του τρόμου με παραδείγματα από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο και με γερές δόσεις χιούμορ, ενώ το 2023 θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά και το νέο βιβλίο του Κινγκ, «Fairytale».

(…) Δεκαεπτά ελληνικές και διεθνείς παραγωγές από όλα τα είδη της τέχνης, καθώς και πολλά μεγάλα ονόματα, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των φετινών 57ων Δημητρίων στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τον Τόμας Οστερμάιερ και τον Εντουάρ Λουί, το «παρών» θα δώσει και ο οσκαρικός συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Αλεξάντρ Ντεσπλά, ο οποίος θα διευθύνει την ΚΟΘ σε ένα πρόγραμμα με δικές του συνθέσεις, που θα σηματοδοτήσει τη λήξη της διοργάνωσης.

(…) Το φθινόπωρο του 2024 θα κυκλοφορήσουν τα πολιτικά απομνημονεύματα της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και τα δικαιώματα για την ελληνική έκδοση –που θα κυκλοφορήσει μαζί με τη γερμανική– εξασφάλισε το Μεταίχμιο. Το βιβλίο δεν θα είναι μια γραμμική βιογραφία, αλλά θα ρίξει φως στον τρόπο με τον οποίον η Μέρκελ έλα-βε μερικές από τις πιο σημαντικές πολιτικές αποφάσεις της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή