Πρόσωπα της Τετάρτης (28/09)

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταινία μυθοπλασίας «Μαγνητικά Πεδία» του σκηνοθέτη Γιώργου Γούση (φωτ.) επελέγη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση βραβείων Oσκαρ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της αρμόδιας επταμελούς επιτροπής του ΥΠΠΟΑ, η ταινία «μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης».

(…) Και αν στην Ελλάδα η επιτροπή γνωμοδοτεί και το υπουργείο συναινεί, δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλες χώρες. Χθες έγινε γνωστό ότι η Ρωσία δεν θα στείλει ταινία για να εκπροσωπηθεί το ρωσικό σινεμά στα Οσκαρ του 2023, κάτι που δείχνει πόσο βαθύ είναι το ρήγμα μεταξύ των δύο χωρών. O επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής επιλογής ταινιών Πάβελ Τσακχράι παραιτήθηκε μόλις έμαθε την απόφαση της Ρωσικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

(…) Με το βραβείο Grand Prix για Διεθνείς Σχέσεις των Europa Nostra Awards τιμήθηκε μετά θάνατον ο Κώστας Καρράς για το έργο του στην πολιτισμική και φυσική κληρονομιά της Ελλάδας και της Ευρώπης και την 50ετή προσφορά του μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. «Υπήρξε ένα οραματικός οικολόγος, ένας εξέχων ιστορικός και ένας αληθινός Ευρωπαίος ηγέτης», αναφέρεται στο σκεπτικό της βράβευσης. Στην ίδια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, τιμήθηκε και το έργο αναστήλωσης της Επισκοπής Σικίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή