Πρόσωπα της Παρασκευής (30/09)

Πρόσωπα της Παρασκευής (30/09)

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο Βρετανός καλλιτέχνης και συγγραφέας Μπράιαν Κέιτλινγκ (φωτ.). Η μακρά καριέρα του περιελάμβανε εγκαταστάσεις, περφόρμανς, ζωγραφική, αλλά επίσης ποίηση και διδασκαλία, τα οποία ονόμαζε «ουσιαστικά στοιχεία του ευφάνταστου φάσματός μου». Η μεγάλη επιτυχία του ήρθε πριν από μία δεκαετία με τη φανταστική, σκοτεινή τριλογία «The Vorrh». «Η φαντασία είναι ένας μυς που αυξάνεται με την άσκηση», είχε πει σε συνέντευξή του.

(…) Η ένατη συγγραφέας της οποίας το έργο θα μπει στη Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος, είναι η Γερμανίδα Γιούντιτ Σαλάνσκι. Η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη είναι ένα project εν εξελίξει που εμπνεύστηκε η Σκωτσέζα καλλιτέχνις Κέιτι Πάτερσον το 2014 και ζητάει από τους συγγραφείς να δημιουργήσουν ένα έργο που δεν θα αποκαλυφθεί στους αναγνώστες έως το 2114. Τα κείμενα φυλάσσονται σε ένα δωμάτιο επενδεδυμένο με ξύλα από το δάσος όπου η Πάτερσον φύτεψε χίλια νορβηγικά έλατα, στη Βιβλιοθήκη Ντίκμαν του Οσλο.

(…) O Πολωνός πιανίστας Κρίστιαν Ζίμερμαν, ο οποίος δυστυχώς σπανίως ηχογραφεί, τιμήθηκε με το βραβείο Praemium Imperiale για τη μουσική, μια κορυφαία διάκριση που απονέμεται κάθε χρόνο από την Ιαπωνική Ενωση Τέχνης για να τιμήσει ανθρώπους της τέχνης και της αρχιτεκτονικής των οποίων η συμβολή έχει διαμορφώσει τον τομέα τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή