Τζόρνταν Μπέλφορντ: Ο αληθινός «λύκος της Γουόλ Στριτ»

Τζόρνταν Μπέλφορντ: Ο αληθινός «λύκος της Γουόλ Στριτ»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αληθινή ιστορία του Τζόρνταν Μπέλφορντ, ενός χρηματιστή από το Λονγκ Άιλαντ, η δραματική άνοδος και πτώση του στη Γουόλ Στριτ, που συνόδευσε την ταραχώδη ζωή του,με τα ατελείωτα πάρτυ, τις καταχρήσεις και τη διαφθορά, πρόκειται να προβληθεί στην μεγάλη οθόνη, με τον Λεοντάρνρο Ντι Κάπριο να ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Τζόρνταν Μπέλφορντ και ο κολλητός του φίλος, Ντάνι Πόρους είναι στην πραγματικότητα εγκληματίες που έστησαν μία μεγαλειώδης χρηματιστιριακή απάτη 200 εκατ. δολαρίων, τα οποία ξόδεψαν σε κοκαϊνη, ιερόδουλες και σε ένα γιοτ που πριν από αυτούς ανήκε στην Κοκό Σανέλ.

Το FBI τους συνέλαβε το 1996 και ο Μπέλφορντ πέρασε 22 μήνες στη φυλακή, ενώ ο Πόρους καταδικάστηκε σε 39 μήνες φυλάκισης.

Ο Μπέλφορντ, στα 50 του χρόνια, έγραψε την αυτοβιογραφία του, με αποσπάσματα από τις αναμνήσεις του από τα παρελθοντικά ατοπήματα. Ο Λύκος της Γουολ Στριτ του 2008 και 2009 πιάνει τον Λύκο της Γουόλ Στριτ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες μετά την αποφυλάκισή τους, ίδρυσαν προσεδοφόρες επιχειρήσεις, διατηρώντας τον χολιγουντιανό τρόπο ζωής. Ο Ντάνι ζει σε ένα σπίτι 4 εκατ. δολαρίων και οδηγεί μία ρολς ρόις, ενώ ο Μπέλφορντ πέρασε αρκετό χρόνο με τον Ντι Κάπριο που τον ενσαρκώνει στην ταινία του Σκορτσέζε, «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ».

«Είναι πιο εύκολο να γίνεις γρήγορα πλούσιος όταν δεν ακολουθείς τους κανόνες», δήλωσε στην New York Post, με αφορμή το βιβλίο, την ταινία και την ζωή του που έρχεται στο προσκήνιο.

Ακόμη επεσήμανε πως όλα τα έσοδα από το βιβλίο του θα δοθούν αμέσως στα θύματα της απάτης που είχε στήσει. «Είμαι ο λύκος που έγινα φιλάνθρωπος», είπε. «Αρνούμαι να τιμήσω το παρελθόν μου», συμπληρώνει.

Ο Μπέλφορντ δέθηκε με το «alter ego» του, Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας και δηλώνει τον σεβασμό του για τον ηθοποιό.

Ο πρώην απατεώνας ζει στην Καλιφόρνια και ζει δίνοντας εμπνευσμένες ομιλίες για την ανάπτυξη και την ευημερία, καθώς και την εκπαίδευση σε συνεταιρισμούς.

Ο Πόρους στα 56 του χρόνια, έχει ιδρύσει μια εταιρεία πωλήσεων φαρμακευτικών ειδών στη Φλώριντα και με τα κέρδη μπορεί να διατηρεί το χλιδάτο τρόπο ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή