Ο κρυφός έρωτας του Ολάντ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

 

 

Τη βαθιά θλίψη του εξέφρασε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για το πρωτοσέλιδο αφιέρωμα του σκανδαλοθηρικού περιοδικού Closer, που τον θέλει να διατηρεί δεσμό με 41χρονη ηθοποιό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αποτελεί αναπαραγωγή φημών του Διαδικτύου από την περασμένη άνοιξη, ο Γάλλος πρόεδρος επισκέπτεται συχνά το διαμέρισμα της ηθοποιού Ζιλί Γκαγέ, σε μικρή απόσταση από το Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Ολάντ φέρεται να μεταβαίνει εκεί επιβαίνοντας σε μικρό σκούτερ που οδηγεί σωματοφύλακάς του.

Σε φωτογραφίες που κοσμούν το εξώφυλλο του περιοδικού και κάτω από τον γαργαλιστικό τίτλο «Ο κρυφός έρωτας του προέδρου», ο Ολάντ εμφανίζεται να εισέρχεται σε παρισινή κατοικία, φορώντας κράνος.

Μιλώντας χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο -όχι ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ως ιδιώτης, όπως τόνισε- ο κ. Ολάντ είπε: «Θλίβομαι βαθύτατα για τις παραβιάσεις αυτές της ιδιωτικής ζωής, το απόρρητο της οποίας πρέπει να γίνεται σεβαστό για κάθε πολίτη. Δεν αποκλείω την κατάθεση αγωγής στη Δικαιοσύνη».

Εμπλεο λεπτομερειών για τη δήθεν σχέση, το Closer αναφέρει στο επτασέλιδο αφιέρωμά του: «Γύρω στην Πρωτοχρονιά, ο αρχηγός του κράτους, με το κράνος στο κεφάλι, φθάνει στο διαμέρισμα της ηθοποιού, όπου συνηθίζει εσχάτως να περνά τις νύχτες του.

Οι εντυπωσιακές αυτές φωτογραφίες αποκαλύπτουν επικίνδυνες ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας του προέδρου, που συνοδεύεται από έναν μόνο σωματοφύλακα. Ο σωματοφύλακας αυτός φέρνει μάλιστα και τα κρουασάν για το πρόγευμα του ζεύγους». Ερωτηθείσα από συναδέλφους της, η διευθύντρια σύνταξης του Closer, Λοράνς Πιό, λέει ότι ο Φρανσουά Ολάντ είναι «ένας πρόεδρος “νορμάλ”. Ενας κανονικός άνδρας, ο οποίος ερωτεύθηκε και ζει μια “ιστορία”. Δεν πρέπει να δραματοποιούμε τις φωτογραφίες αυτές. Στο αφιέρωμά μας βλέπουμε τον πρόεδρο να μπαίνει σε ένα σπίτι και τη Ζιλί Γκαγέ να μπαίνει στην ίδια είσοδο λίγα λεπτά αργότερα. Το επόμενο πρωί, βγαίνουν πάλι και οι δύο, ξεχωριστά, από την ίδια πόρτα, και ο ίδιος σωματοφύλακας με το σκούτερ παραλαμβάνει τον πρόεδρο».

Ο Φρανσουά Ολάντ συζεί με τη δημοσιογράφο Βαλερί Τριρβελέρ, αφού έδωσε τέλος στη μακροχρόνια σχέση του με την πρώην υποψήφια πρόεδρο των Σοσιαλιστών, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, με την οποία έχει τέσσερα παιδιά εκτός γάμου.

Σε σεβασμό της ιδιωτικής ζωής κάλεσε χθες ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό, με τον πρώτο γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρλέμ Ντεζίρ να προσθέτει ότι ανάλογο σεβασμό πρέπει να εξασφαλίζει και ο θεσμός του προέδρου.

Τη δημοσίευση του θέματος καταδίκασε και η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, αφήνοντας ωστόσο αιχμή κατά του ιδρυτή του Parti Socialiste, Φρανσουά Μιτεράν. «Σέβομαι την ιδιωτική ζωή κάθε πολίτη. Από τη στιγμή που η υπόθεση αυτή δεν κοστίζει ούτε σεντ στον φορολογούμενο -σε αντίθεση με την κρυφή ερωτική ζωή του Μιτεράνθεωρώ ότι όλοι δικαιούνται τον σεβασμό αυτό».

Παρατηρητές της γαλλικής πολιτικής σκηνής εκτιμούν, όμως, ότι η φημολογία αυτή μπορεί ακόμη και να ευνοήσει δημοσκοπικά τον Γάλλο πρόεδρο. Αξίζει να σημειωθεί η πρόθεση της διεύθυνσης του Closer να εξευμενίσει τον πρόεδρο, καθώς του αποδίδει τον χαρακτηρισμό «νορμάλ», που αποτέλεσε το σύνθημα-κλειδί της προεκλογικής του εκστρατείας και της προσπάθειας του επιτελείου του να τον εμφανίσει ως έναν απλό, κανονικό άνθρωπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή