Εκλεψαν τις εντυπώσεις οι Daft Punk

Εκλεψαν τις εντυπώσεις οι Daft Punk

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ιστορία ανήκει η «μεγαλύτερη νύχτα της μουσικής» για το 2014 και οι εντυπώσεις ανήκουν ξεκάθαρα στο συγκρότημα Daft Punk. Το γαλλικό γκρουπ έφυγε από τα 56α μουσικά βραβεία Γκράμι με πέντε βραβεία: καλύτερου άλμπουμ της χρονιάς για το Random Access Memories, καλύτερου τραγουδιού για το Get Lucky, καλύτερης εμφάνισης ποπ συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου.

…Ιδιαίτερα ευχαριστημένο πρέπει να αισθάνεται το ντουέτο της ραπ Macklemore και Ryan Lewis που σάρωσαν τα βραβεία στον χώρο της ραπ: καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερης ερμηνείας ραπ, καλύτερου τραγουδιού ραπ (Thrift Shop) και καλύτερου άλμπουμ ραπ (The Heist).

Δεν τα κατάφερε ο Λεωνίδας Καβάκος ο οποίος ήταν υποψήφιος μαζί με τον Ιταλό και συνομήλικό του Ενρίκο Πάτσε στην κατηγορία της καλύτερης ερμηνείας μουσικής δωματίου – μικρού συνόλου με τις «Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν», το δισκογραφικό του ντεμπούτο με την εταιρεία Decca. Νικητές εδώ ο Μπραντ Γουελς και το σύνολο που έχει ιδρύσει ο ίδιος με το όνομα Roomful Of Teeth.

…Στις μεγάλες στιγμές της βραδιάς η συνύπαρξη των δύο «σκαθαριών», του Πολ Μακ Κάρτνεϊ και του Ρίνγκο Σταρ. Η αίθουσα του Staples Centre τραντάχτηκε από τα χειροκροτήματα όταν ο Ρίνγκο Σταρ εμφανίστηκε στο πλευρό του έτερου «Beatle» και τον συνόδευσε από τη θέση του ντράμερ στο τραγούδι «Queenie Eye». Ανάμεσα στο κοινό βρισκόταν και η Γιόκο Ονο, η σύντροφος του Τζον Λένον. Ο Μακ Κάρντεϊ έφυγε και με βραβείο για το κινηματογραφημένο «Live Kisses».

…Σημαίνει κάτι το βραβείο της Ενωσης Αμερικανών Σκηνοθετών (DGA) που απέσπασε ο σκηνοθέτης του «Gravity» Αλφόνσο Κουαρόν; Αν πιστεύετε στα στατιστικά, σημαίνει πολλά! Στην ιστορία των βραβείων, μόνο 7 φορές στις 65 έχει χάσει το Οσκαρ ο νικητής του βραβείου της Ενωσης Αμερικανών Σκηνοθετών, ενώ 58 φορές έχει υπάρξει ταύτιση απόψεων μεταξύ Ακαδημίας και DGA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή