Νάιτζελ Φάρατζ : Ο πρώην χρηματιστής που του αρέσει να σοκάρει

Νάιτζελ Φάρατζ : Ο πρώην χρηματιστής που του αρέσει να σοκάρει

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νάιτζελ Φάρατζ θεωρεί ότι η εποχή που το κόμμα του είχε στόχο να σοκάρει με τον αντιπολιτευτικό του λόγο έχει παρέλθει και τώρα έχει φθάσει η εποχή για εκλογικές νίκες. Η ζημιά που μπορεί να προξενήσει το Ukip, (Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ην. Βασιλείου) στους κυβερνώντες Συντηρητικούς του Ντέιβιντ Κάμερον είναι μεγάλη – παρόλο που στην πραγματικότητα το αρχηγικό μόρφωμα γύρω από τον Φάρατζ δυσκολεύεται πολύ να συγκροτηθεί ως κόμμα. Ο Φάρατζ εγκατέλειψε τις σπουδές του για να ξεκινήσει καριέρα ως χρηματιστής στο Σίτι του Λονδίνου, ενώ οι ιδεολογικές του καταβολές είναι ένα μείγμα ρατσιστικών ιδεών του Ινοχ Πάουελ και αγνού θατσερικού νεοφιλελευθερισμού.

Πρόσφατα τρομοκράτησε τους Βρετανούς ότι από 1ης Ιανουαρίου θα υπάρξει «κύμα» εισβολής Ανατολικοευρωπαίων στη Βρετανία, χρησιμοποιώντας λανθασμένες στατιστικές και αποκρύπτοντας τη δική του προτίμηση προς Ανατολι-κοευρωπαίες καλλονές. Ο Φάρατζ υποστηρίζει τη μετατροπή της Ε.Ε. σε ζώνη ελεύθερου εμπορίου, ενώ οι φιλιππικοί του εναντίον του Μολώχ των Βρυξελλών εκφωνούνται στις ίδιες της Βρυξέλλες, όπου είναι ευρωβουλευτής. Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι για τον Φάρατζ το μεγάλο στοίχημα, αφού ο πολιτικός που επιβίωσε από αυτοκινητικό δυστύχημα, από καρκίνο και, πιο πρόσφατα από πτώση μικρού αεροσκάφους, έρχεται να στοιχειώσει τα όνειρα του Κάμερον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή