Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος ο κινηματογράφος για την Kρίστιν Σκοτ Τόμας, αν εννοεί τις δηλώσεις της στον «Γκάρντιαν». «Συνειδητοποίησα, εντελώς ξαφνικά, ότι δεν αντέχω να γυρίσω ούτε μία ακόμα ταινία. Εκανα πολύ σινεμά, πολύ διαφορετικό σινεμά, σε πολλές διαφορετικές γλώσσες και τώρα δεν θέλω άλλο. Το βαριέμαι. Το σταματώ». Σε ηλικία 53 ετών αισθάνεται εγκλωβισμένη σε ρόλους που δεν της προκαλούν ενδιαφέρον. «Βαρέθηκα να παίζω τη θλιμμένη 50άρα. Να μου ζητούν να κάνω τα ίδια που έχω κάνει σε τόσες ταινίες, τόσες φορές. Οπως θα έλεγαν οι Γάλλοι, "είμαι κολλημένη ανάμεσα σε δύο θέσεις". Δεν είμαι πλέον 40 ώστε να μπορώ να παίξω τη γοητευτική, ούτε όμως είμαι γιαγιά…».

…Είναι ένας από τους πιο διάσημους Ελληνες στον κόσμο και σίγουρα στον χώρο των εικαστικών. Εξήντα έργα τού Λουκά Σαμαρά (φωτ.), τα οποία προέρχονται από τη συλλογή που διαθέτει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης θα εκτεθούν από τις 24 Φεβρουαρίου έως την 1η Ιουνίου. Η εγκατάσταση στο Μετροπόλιταν θα συμπεριλαμβάνει και δεκαεπτά αντικείμενα, από αφηρημένα έργα του Σαμαρά της δεκαετίας του ’60 έως σύγχρονα ψηφιακά.

…Θα θυμάστε τη βραβευμένη ταινία «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» με πρωταγωνίστρια τη Μαριόν Κοτιγιάρ, που είχε θέμα τη ζωή της Εντίθ Πιάφ. Στις 28, 29 και 30 Μαρτίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η παράσταση «Edith the show» με πρωταγωνίστρια την Ζιλ Εγκρό, η φωνή της οποίας ακουγόταν να ερμηνεύει τα τραγούδια της μεγάλης Γαλλίδας ερμηνεύτριας στην ταινία του Olivier Dahan.

…H Mόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Eνωσης και σε συνεργασία με την γκαλερί CITRONNE, διοργανώνει στο Παρίσι έκθεση με έργα του Κωνσταντίνου Ξενάκη, υπό τον τίτλο «NO WAYOUT – εικαστικές καταγραφές: χάρτες και κώδικες». Τα έργα θα εκτεθούν από τις 12 Φεβρουαρίου στο ιστορικό κτίριο της Villa Saϊd  όπου στεγάζεται η Ελληνική Αντιπροσωπεία, εγ­και­­νιά­ζοντας έτσι την πρώτη πολιτιστική εκδήλωση στον χώρο αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή