Πρόσωπα: Ανδρέας Κούτας (1941-2014)

Πρόσωπα: Ανδρέας Κούτας (1941-2014)

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιπλέον 42 εκατομμύρια ευρώ θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης. Τα 10 εκατ. θα διατεθούν για τις αποσπάσεις και τις επανατοποθετήσεις μνημείων, καθώς και για τις συνοδευτικές μελέτες. Οπως δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο «το ποσοστό των αποσπάσεων, που κυμαίνεται περίπου στο 20%, είναι το μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο έργο».

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» και τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου, θα μάθουμε ποιος νέος Ελληνας ηθοποιός θα πάρει από τα χέρια του περυσινού βραβευμένου Χάρη Φραγκούλη τον σταυρό που φορούσε ο Δημήτρης Χορν. Οι φετινοί τέσσερις υποψήφιοι είναι οι: Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στο «Supernova», Δημήτρης Μοθωναίος («Βάκχες»), Κωνσταντίνος Μπιμπής («Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2») και Γιώργος Χρυσοστόμου («Mistero Buffo»).

Βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε ηθοποιό του θεάτρου στη μνήμη του Αμερικανού ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Δημοσίευμα του National Enquirer μετά τον θάνατο του Χόφμαν ανέφερε ότι ο ηθοποιός είχε ερωτική σχέση με ένα φίλο του, τον Ντέιβιντ Κατζ. Ο τελευταίος έκανε αγωγή στην εφημερίδα για δυσφήμηση, ωστόσο η υπόθεση ρυθμίστηκε φιλικά. Ο Ντέιβιντ Κατζ πρότεινε στην εφημερίδα να χρηματοδοτεί κάθε χρόνο ένα βραβείο σε έναν ηθοποιό, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

…Ηταν από τις φυσιογνωμίες της κυπριακής ζωής ο φωτογράφος Ανδρέας Κούτας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Η δουλειά του, ταυτισμένη με την ιστορία του τόπου του, ήταν επηρεασμένη, μεταξύ άλλων, από τα πορτρέτα του Ντέιβιντ Χάμιλτον και του Γιουσούφ Καρς, καθώς και τα τοπία του Ανσελ Ανταμς. Φωτογράφισε σχεδόν όλη την Κύπρο: τοπία και φυσικές ομορφιές, μνημεία και ανθρώπους, στιγμές από την καθημερινότητα, έχοντας αποτυπώσει με τον φακό του την ιστορία του νησιού των τελευταίων 50 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή