Πρόσωπα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό κρούσμα λογοκρισίας στην Τουρκία, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου που ενισχύει τον έλεγχο του Ιντερνετ: η προβολή της ταινίας «Nymphomaniac» του Λαρς φον Tρίερ  (φωτ.) απαγορεύθηκε στην Τουρκία έπειτα από απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης του υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Γιαμάτζ Οκούρ, μέλος της επιτροπής που αντιτάχθηκε στην απόφαση αυτή. «Καταδικάζω κατηγορηματικά την απαγόρευση του “Nymphomaniac”, τη στιγμή που υπάρχει όριο ηλικίας», έγραψε στο Twitter ο βραβευμένος Τούρκος σκηνοθέτης Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν.

…Aύξηση σημείωσε η τηλεθέαση των Οσκαρ, σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen: 43 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό της τελευταίας δεκαετίας, παρακολούθησαν την τελετή απονομής με οικοδέσποινα της βραδιάς την Ελεν Ντε Τζένερις. Τα ποσοστά της τηλεθέασης δείχνουν ότι το τηλεοπτικό κοινό που παρακολούθησε την τελετή αυξήθηκε κατά 6,4% από πέρυσι.

…Tον μάθαμε μέσα από τις μινιμαλιστικές συνθέσεις του για κινηματογραφικές ταινίες όπως τα «Μαθήματα πιάνου» ή «Το τέλος μιας σχέσης». Ο διάσημος Βρετανός συνθέτης Μάικλ Νάιμαν θα βρίσκεται στις 21 Μαρτίου στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει δικά του έργα. Η συναυλία περιλαμβάνει τη Σουίτα Draughtsman’s Contract από την ομώνυμη ταινία του 1982, το Διπλό Κοντσέρτο για σαξόφωνο και βιολοντσέλο και την 6η Συμφωνία. Μαζί του θα συμπράξει ο διεθνούς φήμης σολίστ Θεόδωρος Κερκέζος στο σαξόφωνο και η καταξιωμένη σολίστ της ΚΟΘ Λίλα Μανώλα στο βιολοντσέλο.

…Ανακοινώθηκαν τα υποψήφια τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό της 11ης Μαρτίου, για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας στον 59ο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπεγχάγη. Κώστας Μαρτάκης, Κρυσταλλία, Josephine και Freaky Fortune θα διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο σε μια σημαδιακή χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την πρώτη ελληνική συμμετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή