Πρόσωπα: Ο καλλιτέχνης Στιβ ΜακΚουίν

Πρόσωπα: Ο καλλιτέχνης Στιβ ΜακΚουίν

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρύ κοινό δεν γνωρίζει ότι ο σκηνοθέτης του «12 χρόνια σκλάβος», που απέσπασε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας, ήταν εικαστικός καλλιτέχνης που στην πορεία έγινε σκηνοθέτης. Και όχι απλώς «καλλιτέχνης» αλλά βραβευμένος με το Turner Prize. Ετσι χθες ανακοινώθηκε ότι το Stedelijk Museum του Αμστερνταμ, που δίνει έμφαση στη video art, αγόρασε δύο έργα τέχνης του Στιβ Μακουίν. Πρόκειται για μία εγκατάσταση με τη φωτογραφία ενός αγοριού στην παραλία και ένα ενδεκάλεπτο φιλμ που δείχνει ένα νεκρό άλογο να κείτεται σε ένα λιβάδι.

…Μπορεί το προηγούμενο τριήμερο να ήταν οσκαρικό, αλλά στην Ελλάδα συνέπεσε με την αργία της Καθαράς Δευτέρας, επομένως οι απαιτήσεις δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ελληνικό box office κυμαίνεται σε μάλλον μέτρια επίπεδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η ταινία της χρονιάς, τουλάχιστον όσον αφορά τα Οσκαρ, το «12 χρόνια σκλάβος» έχει συγκεντρώσει 100.000 θεατές. Στις νέες ταινίες της εβδομάδας καλύτερα τα πήγε «Ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν» (18.024 εισιτήρια), για να ακολουθήσει η «Philomena» με την εκπληκτική Τζούντι Ντεντς, που έκοψε 16.815 εισιτήρια. Σε απόσταση αναπνοής το «Non Stop» με 15.954 εισιτήρια.

Σημειώστε την ημερομηνία: την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Νομισματικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Dr Osmund Bopearachchi, καθηγητή των πανεπιστημίων Σορβόννης και Μπέρκλεϊ με θέμα «Unique Coins issued by the Greeks in Bactria and India». Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας».

…Νέο «θρίλερ» στον κόσμο του θεάματος μετά την «αποκάλυψη» του τηλεοπτικού δικτύου «Ε!» ότι η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί. Η 29χρονη ηθοποιός είναι αρραβωνιασμένη με τον Γάλλο δημοσιογράφο Ρομέν Ντοριάκ και στο τελευταίο Φεστιβάλ της Βενετίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, έκαναν τις πρώτες τους κοινές δημόσιες εμφανίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή