Πρόσωπα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Αρης Σπηλιωτόπουλος (φωτ.) στη συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο. Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα τελείωνε με βράβευση της κ. Ιωάννας Λεβαντή, της γυναίκας που έκανε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην Ελλάδα πριν από 25 χρόνια. Εκλήθη στη σκηνή ο υπουργός Υγείας, κ. Αδωνις Γεωργιάδης, για να επιδώσει το βραβείο, είπε δυο λόγια, έλαβε ένα συγκρατημένο χειροκρότημα και όλα καλά. Ξαφνικά, όμως, αναγγέλθηκε από τους διοργανωτές ότι θα μιλήσει και ο «βουλευτής Αθηνών», κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος.

…Η δυσφορία του κοινού δυνάμωνε όσο άρχισε να μιλάει ο «βουλευτής Αθηνών». Χωρίς να συναισθάνεται την απουσία θεσμικού πλαισίου για την παρουσία του, ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος αναγκάστηκε τελικά να διακόψει και να εξαφανιστεί όταν ακούστηκε στεντόρεια μια φωνή «Τελείωνε…». Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τον εαυτό του. Στο β΄ μέρος, ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου αναγκάστηκε να διαχωρίσει τη θέση των μουσικών και καταχειροκροτήθηκε.

…Το κτίριο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στον χώρο του παλαιού εργοστασίου Φιξ, επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. «Το κτίριο τελείωσε. Σε λίγο, θα αρχίσουν να εκτίθενται σε αυτό οι μόνιμες συλλογές των εξαιρετικών έργων που έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος. Από το σχετικό απόσπασμα συμπεραίνουμε ότι αντιμετωπίστηκαν οι εκκρεμότητες για τη λειτουργία του ΕΜΣΤ και πάμε φουλ για εγκαίνια.

…Σε έκτακτη εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών μέχρι του ύψους που ανέρχονταν οι εν λόγω υποχρεώσεις στις 31.12.2011, προχώρησε στο τέλος του 2013 το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, πληρώθηκαν 2.679.265 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή