Πρόσωπα: Αναβολή της δημοσίας προβολής του νοτκυμαντέρ για τον βασιλιά Παύλο

Πρόσωπα: Αναβολή της δημοσίας προβολής του νοτκυμαντέρ για τον βασιλιά Παύλο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 21 Μαρτίου και στο Πολεμικό Μουσείο η πρώτη δημόσια προβολή της ταινίας «Παύλος, ένας ασυνήθιστος βασιλιάς», το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του βασιλιά Παύλου  (φωτ.). Η παραγωγή θα ανακοινώσει μέσω του Τύπου τις τελικές ημερομηνίες προβολών μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Η επίσημη πρεμιέρα είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγες ημέρες στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, παρουσία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, και το ενδιαφέρον για την πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ είναι πολύ έντονο.

…Κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με σιγουριά τι έκανε την εδώ και 13 χρόνια σύντροφο του Μικ Τζάγκερ σχεδιάστρια μόδας Λορίν Σκοτ να τυλίξει ένα μαντίλι γύρω από τον λαιμό της και να δώσει τέλος στη ζωή της. Κανένα σημείωμα δεν βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα της Σκοτ, ωστόσο η αστυνομία εικάζει ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεγάλα οικονομικά προβλήματα και χρέη 6 εκατομμυρίων ευρώ που πιθανότατα έπαιξαν ρόλο στη μοιραία απόφαση.

…Αποσπάσματα από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, σε δική του μετάφραση, διαβάζει ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος σε cd που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις του Εντευκτηρίου. Πρόκειται για αποσπάσματα που αναφέρονται στα περιστατικά από την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα μέχρι και την Ανάστασή του. «Μισό αιώνα διαβάζω λογοτεχνία», γράφει ο Χριστιανόπουλος, «μα τη δύναμη και τη γλύκα που έχουν τα λόγια του Χριστού δεν τη βρήκα αλλού πουθενά».

…Ναι, μπορούμε να είμαστε περήφανοι: η διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι ο φιλόσοφος Αριστοτέλης, σύμφωνα με σχετική κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σε μια διάρκεια χιλιάδων ετών σε όλο τον πλανήτη από το 4000 π.Χ. έως το 2010. Στη συγκεκριμένη λίστα οι αρχαίοι Ελληνες κάνουν έντονη την παρουσία τους, ενώ δύο, Πλάτων και Αριστοτέλης, καταλαμβάνουν θέσεις υψηλότερη από τον Ιησού Χριστό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή