Πρόσωπα: 20 καλλιτέχνες στο χαμένο Boeing

Πρόσωπα: 20 καλλιτέχνες στο χαμένο Boeing

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια άγνωστη πτυχή της «εξαφάνισης» του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών έρχεται σταδιακά στην επιφάνεια: στο αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 20 Κινέζοι καλλιτέχνες, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν συμμετάσχει σε έκθεση στην Κουάλα Λαμπούρ με τίτλο: «Το κινεζικό όνειρο: Ωδή στα χρώματα». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο βραβευμένος Κινέζος καλλιγράφος Μενγκ Γκαοσένγκ (φωτ.), λίγες ημέρες πριν επιβιβαστεί στην πτήση 370 με προορισμό το Πεκίνο.

…Aναστάτωση στην ελληνική γραφιστική κοινότητα έχει προκαλέσει η απροσδόκητη απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη να προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάδειξη νέου λογοτύπου για την πρώτη κρατική μας σκηνή. Η πρωτοβουλία εγείρει σοβαρές επιφυλάξεις από τη στιγμή που σχετικά πρόσφατα, υπό την προηγούμενη διεύθυνση του Γιάννη Χουβαρδά, είχε διεξαχθεί ανάλογη διαδικασία, που απέδωσε τη σημερινή οπτική ταυτότητα του Εθνικού Θεάτρου με την υπογραφή του δημιουργικού γραφείου mNp.

…Tον περασμένο Νοέμβριο, μία από τις πιο ξεχωριστές φυσιογνωμίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, η Τίλντα Σουίντον έγινε 53 ετών. Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, αναζητώντας πιθανότατα αφορμή για να ασχοληθεί με τη σπουδαία ηθοποιό, επιμελήθηκε βίντεο με στόχο να αποδώσει τη σπάνια κινηματογραφική της γοητεία. Η ταινία του Μoma έχει διάρκεια 50 λεπτών, αποτελείται από ένα μοντάζ των κινηματογραφικών της εμφανίσεων και κυκλοφορεί πλέον ελεύθερη στο Διαδίκτυο.

…Είδηση νούμερο ένα: η «Μικρή γοργόνα» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Είδηση νούμερο δύο: επικρατέστερη για να σκηνοθετήσει την κινηματογραφική «Γοργόνα» είναι η Σοφία Κόπολα  (φωτ.). Η πρόθεση των εταιρειών που βρίσκονται πίσω από το πρότζεκτ έχει γίνει γνωστή από το 2011. Ομως, μέχρι πρότινος, φαβορί για τη σκηνοθεσία ήταν ο Τζο Ράιτ, ο οποίος εγκατέλειψε το σχέδιο προκειμένου να ξεκινήσει τα γυρίσματα του «Pan».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή