Πρόσωπα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα ήταν μία από τις «τυχερές» πόλεις που συμπεριελήφθησαν στους επιπλέον σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας της Lady Gaga  (φωτ.). Το ποπ φαινόμενο θα δώσει μία και μοναδική συναυλία Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η παγκόσμια περιοδεία Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP ball γίνεται με αφορμή το ήδη πολλές φορές πλατινένιο νέο άλμπουμ της lady Gaga.

…Εφυγε την Κυριακή σε ηλικία 86 ετών η γνωστή ηθοποιός Μαργαρίτα Γεράρδου, η οποία υπήρξε συνεργάτης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για δέκα χρόνια. Σε ηλικία μόλις 20 ετών πρωταγωνίστησε στα «Αρραβωνιάσματα» σε σκηνοθεσία Μαρίας Πλυτά (πρώτη ελληνική ταινία με γυναίκα σκηνοθέτιδα), μαζί με τον Αιμίλιο Βεάκη και τον Νίκο Τζόγια. Στη συνέχεια είχε συνεχή παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε περισσότερες από 60 ταινίες δίπλα στους κορυφαίους Ελληνες ηθοποιούς. Στην τηλεόραση έπαιξε στο «Μια Αθηναία στην Αθήνα», στο «Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο», «Οι Πανθέοι» και «Το τρίτο στεφάνι» ενώ είχε σημαντική παρουσία στο «Θέατρο της Δευτέρας».

…Φαίνεται ότι η επιτυχία του «12 χρόνια σκλάβος» ανοίγει τον δρόμο για περισσότερα βιβλία ή και ταινίες επικεντρωμένες στο θέμα της δουλείας. Τον Οκτώβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει το βιβλίο του Donald McCaig με τίτλο «Ruth’s Journey» θα εξιστορεί τη ζωή της σκλάβας Mammy που έμεινε στην ιστορία της λογοτεχνίας και του σινεμά χάρη στο «Οσα παίρνει ο άνεμος» και την οποία υποδυόταν η αξέχαστη Hattie McDaniel (1892 -1952).

…Μέτρια αποδείχθηκε η έξοδος της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Μικρό ψάρι» στις αίθουσες. Τελικά φαίνεται ότι το μεγάλο άνοιγμα σε σημαντικό αριθμό κινηματογράφων δεν ευνόησε την εμπορική της απήχηση, αν και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή. Τις πρώτες λοιπόν τέσσερις ημέρες το «Μικρό ψάρι» έκοψε 4.960 εισιτήρια στην Αθήνα (16 αίθουσες) και 955 στην υπόλοιπη Ελλάδα (15 αίθουσες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή