Πρόσωπα: «Τέλος του παιχνιδιού» στην Αγ. Πετρούπολη

Πρόσωπα: «Τέλος του παιχνιδιού» στην Αγ. Πετρούπολη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τους πιο «διεθνείς» μας σκηνοθέτες, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος (φωτ.) ανέβασε στις 21 Μαρτίου στο ιστορικό θέατρο Αλεξαντρίνσκι, στην Αγία Πετρούπολη (Εθνικό Θέατρο της Ρωσίας), το «Τέλος του παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ. Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε και ο σκηνοθέτης αποθεώθηκε. Προσκεκλημένος του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Αλεξαντρίνσκι, Βαλερί Φοκίν, ο Τερζόπουλος εγκαινίασε με αυτήν την παράσταση την ενότητα «Νέα ματιά στα κλασικά έργα του 20ού αιώνα».

…Ηταν μια μεγάλη μορφή της house μουσικής ο 59χρονος μουσικός παραγωγός και dj Frankie Knuckles, που απεβίωσε τη Δευτέρα ύστερα από επιπλοκές στην υγεία του από διαβήτη τύπου 2. Ο Knuckles είχε γεννηθεί στο Μπρονξ και έγινε γνωστός από το θρυλικό κλαμπ Τhe Warehouse, με το οποίο ταυτίστηκε από το 1977, όταν και άρχισε να εμφανίζεται.

…Την πρόβλεψη του ιδρυτή της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstone ότι σύντομα η επανάσταση του ηλεκτρονικού βιβλίου θα σημειώσει κάμψη φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. «Κάθε ένδειξη που έχουμε στα χέρια μας, και κυρίως από την Αμερική», δήλωσε ο Τιμ Γουότερστοουν, «δείχνει ότι το μερίδιο των e-books βρίσκεται ήδη σε πτώση. Η τάση φαίνεται να είναι η ίδια και στη Μεγάλη Βρετανία». Οντως: σύμφωνα με την Ενωση Αμερικανών Εκδοτών, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2013 υπήρξε πτώση στις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων στις ΗΠΑ της τάξεως του 5%.

…Tον διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη διάλεξαν να… παραιτήσουν πρωταπριλιάτικα οι ιθύνοντες του εξειδικευμένου στον χώρο του ντιζάιν ιστότοπου designmag.gr… «Η αήθης κριτική που έχει δεχτεί το πρόσωπό μου τις τελευταίες ημέρες, τόσο για το περιεχόμενο των επιλογών μου σε επίπεδο προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου όσο και αναφορικά με την απόφασή μου να αλλάξουμε την οπτική ταυτότητα του οργανισμού μας, μου έχει στερήσει παντελώς το κέφι για να συνεχίσω το έργο μου από τη θέση αυτή», σημειώνει στην υποτιθέμενη δήλωση παραίτησης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή