Πρόσωπα: Βγήκε απο το νοσοκομείο ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Πρόσωπα: Βγήκε απο το νοσοκομείο ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή Καινής Διαθήκης του 12ου αιώνα στη Μονή Διονυσίου του Αγίου Ορους ανακοίνωσε το Μουσείο Γκετί και ο πρόεδρός του Τίμοθι Ποτς. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού ιδρύματος, το χειρόγραφο αποκτήθηκε από το Μουσείο το 1983 ως μέρος μιας μεγάλης και καλά τεκμηριωμένης συλλογής. Ωστόσο, μετά τη γνωστοποίηση εγγράφου του 1960, το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Γκετί, προέβη σε έρευνες που υποδεικνύουν ότι η μεταφορά του βυζαντινού χειρόγραφου από τη Μονή δεν έγινε με νόμιμους τρόπους.

… Eξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν στην πόλη του Μεξικού, πήρε την Τρίτη ο 87χρονος Κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γιος του. Είχε εισαχθεί μία ημέρα νωρίτερα στο Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Επιστήμης Σαλβαδόρ Σουμπιράν καθώς έπασχε από λοίμωξη στους πνεύμονες και το ουροποιητικό σύστημα. Αν και οι δημόσιες εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια είναι περιορισμένες, αυτή τη φορά βγήκε στην είσοδο του σπιτιού του για να χαιρετίσει τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

… Δεν είχε δοθεί μέχρι χθες απάντηση στα αίτια του αιφνίδιου θανάτου της 25χρονης Πίτσις Γκέλντοφ. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Κεντ. Κόρη του Μπομπ Γκέλντοφ και της παρουσιάστριας της τηλεόρασης Πόλα Γέιτς, που πέθανε το 2000 ύστερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, είχε παντρευτεί με τον μουσικό Τόμας Κοέν και είχαν δύο μικρά παιδιά. Το τελευταίο της μήνυμα, που ανήρτησε στο Facebook, μία ημέρα πριν από τον θάνατό της, ήταν μια φωτογραφία με την ίδια, σε παιδική ηλικία, να ποζάρει στην αγκαλιά της μητέρας της.

…Χρειάστηκε αρκετή ώρα ο Γάλλος πρέσβης για να εκφωνήσει το βιογραφικό του Αλέξη Γρίβα και πάλι δεν χώρεσαν όλα. Ο Ελληνας διεθνής διευθυντής φωτογραφίας (και Μεξικανός προσθέτει ο ίδιος), οπερατέρ του Μπουνιουέλ και του Γκοντάρ, συνεργάτης διεθνών Φεστιβάλ, τιμήθηκε προχθές το βράδυ με το μετάλλιο του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνος της Τιμής για την προώθηση και στήριξη του γαλλικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Ο συνήθως αυστηρός, εξαιρετικά σεμνός και επαγγελματίας Αλ. Γρίβας, έλαμπε από συγκίνηση, ανάμεσα στους πολλούς φίλους και προσκεκλημένους στη γαλλική πρεσβεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή