Πρόσωπα: Απεβίωσε η συγγραφέας Σου Τάουνσεντ

Πρόσωπα: Απεβίωσε η συγγραφέας Σου Τάουνσεντ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίχε ένα σχετικά μικρό αλλά εξαιρετικά αφοσιωμένο κοινό η Βρετανίδα συγγραφέας Σου Τάουνσεντ  (φωτ.) που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 68 ετών. Η απώλειά της γέμισε με θλίψη εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες των ιστοριών του Αντριαν Μολ, ενός αξιαγάπητου, ανήσυχου και ευαίσθητου εφήβου που ήταν ο ήρωας μιας σειράς βιβλίων με φανατικούς αναγνώστες.

…Μια σημαντική διάκριση για τον Κώστα Βαρώτσο στην Ελβετία. Το έργο του «Tension – Energy» που βρίσκεται στη Λουκέρνη βραβεύτηκε ως το πιο ωραίο, εντυπωσιακό και δημιουργικό έργο της χώρας. Το έργο που είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο τέχνης στην Ελβετία ξεκίνησε το 2008, όταν ο καθηγητής του ΑΠΘ κέρδισε, σε κλειστό διεθνή διαγωνισμό, με την πρότασή του να ενώσει μέσω ενός τεραστίων διαστάσεων έργο δύο κυκλοφοριακούς κόμβους που τους χωρίζουν 140 μέτρα, στο καντόνι της Λουκέρνης. Ενα συρματόσχοινο, ειδικά κατασκευασμένο για το έργο, φέρει μια τάση 8 τόνων συνδέοντας τους δύο πόλους του.

…Οι παλιές φυλακές των Τρικάλων και για την ακρίβεια το κεντρικό τους κτίριο θα μετασκευαστεί για να φιλοξενήσει το Κέντρο Ερευνας Βασίλη Τσιτσάνη προς τιμήν του μεγάλου Ελληνα συνθέτη. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και, σε συνδυασμό με το παρακείμενο τέμενος, θα διαμορφώσει έναν νέο προορισμό στη θεσσαλική πόλη. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, θα αποδοθεί στο κοινό ένας αμιγώς αρχαιολογικός χώρος με οργανωμένη αρχιτεκτονική και ιστορική δομή στο ισόγειο και ένας χώρος με αναφορές στη μουσική δημιουργία Τρικαλινών συνθετών στον επάνω όροφο.

…Ο Ρόρι Κινίαρ απέσπασε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στην τελετή απονομής των θεατρικών βραβείων «Λόρενς Ολίβιε», που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο. Η 58χρονη Λέσλι Μάνβιλν απέσπασε το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στους «Bρικόλακες» του Ιψεν κερδίζοντας το φαβορί της κατηγορίας, που δεν ήταν άλλη από την Τζούντι Ντεντς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή