Πρόσωπα: Τον Στιβ Τζομπς ενδέχεται να ενσαρκώσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Πρόσωπα: Τον Στιβ Τζομπς ενδέχεται να ενσαρκώσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κινηματογραφική βιογραφία του Στιβ Τζομπς έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της βιομηχανίας του θεάματος στο Χόλιγουντ κι αν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο  (φωτ.) πει το μεγάλο «ναι» η ταινία «Jobs» με σκηνοθέτη τον Ντάνι Μπόιλ αποκτά ένα ισχυρό ατού. Το φιλμ θα είναι βασισμένο στην επίσημη βιογραφία του συνιδρυτή της Apple, ο οποίος πέθανε το 2011 μετά τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, όπως την έχει καταγράψει ο Γουόλτερ Ισακσον.

…Εκεί που τα πράγματα εμφανίζονται πιο σίγουρα είναι η επικείμενη συνεργασία ανάμεσα στον Τομ Χανκς και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γνωστής ιστοσελίδας Hollywood Reporter. Η παραγωγή αφηγείται την ιστορία του πιλότου ενός κατασκοπευτικού αεροπλάνου, τον Γκάρι Πάουερς, ο οποίος συνελήφθη από τους Σοβιετικούς κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ο Χανκς θα υποδυθεί τον Τζέιμς Ντόνοβαν, έναν δικηγόρο ο οποίος είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του Πάουερς.

…Ο ερχομός της άνοιξης στο Λονδίνο γίνεται με τη νέα έκθεση του Ντέιβιντ Χόκνεϊ στην γκαλερί Annely Juda Fine που ανοίγει στις 8 Μαΐου με ακριβώς αυτόν τον τίτλο: The Arrival of Spring. Πρόκειται για 25 iPad σχέδια, τα οποία έχουν τυπωθεί σε χαρτί. Τέσσερα επιπλέον έχουν τυπωθεί σε μεγάλο μέγεθος. Η έκθεση συμπληρώνεται με 9 ψηφιακά βίντεο τα οποία θα εμφανίζονται συγχρονισμένα σε εννέα οθόνες βίντεο και δείχνουν μια αργή πρόοδο των εποχών μέσα από ένα κατάφυτο τοπίο χιονισμένο στο East Yorkshire. Στον τρίτο όροφο της γκαλερί θα υπάρχουν 5 νέα έργα από κάρβουνο.

…Εχουμε ακόμα καιρό μπροστά μας αλλά σημειώστε στην ατζέντα σας το μεγάλο αφιέρωμα στον σημαντικό σκηνοθέτη Ζαν – Λικ Γκοντάρ  που φέρνει τον Ιούνιο (5 – 18.6) η Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Η ρετροσπεκτίβα περιλαμβάνει 42 ταινίες του Γκοντάρ (31 μεγάλου μήκους, 3 μεσαίου μήκους, 7 μικρού μήκους και το συνολικό Histoire (s) du cinema) που καλύπτουν όλο το φάσμα από τη φιλμογραφία του Γκοντάρ. Πολλές από τις ταινίες του αφιερώματος θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή