Πρόσωπα: Ο Κ. Μαρκουλάκης θα υποδυθεί τον Οδυσσέα στον «Φιλοκτήτη»

Πρόσωπα: Ο Κ. Μαρκουλάκης θα υποδυθεί τον Οδυσσέα στον «Φιλοκτήτη»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρες δημοσιοποίησης των θεατρικών σχημάτων που θα εμφανιστούν στην Επίδαυρο και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης  (φωτ.) είναι το νέο όνομα που προστίθεται στον θίασο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Θα υποδυθεί τον Οδυσσέα στον «Φιλοκτήτη» δίπλα στον Μιχαήλ Μαρμαρινό, που θα ερμηνεύσει τον επώνυμο ρόλο, και τον Αιμίλιο Χειλάκη (Νεοπτόλεμος). Η παράσταση με τον Κώστα Φιλίππογλου στο σκηνοθετικό τιμόνι θα κάνει πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 18 Ιουλίου.

…Μια περιήγηση στην Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα, στο «ελληνικό θαύμα», μέσα από το βλέμμα ενός ανθρώπου που το έζησε, βρήκε τον τρόπο να πάρει τις αποστάσεις του για να το κρίνει, και κατέθεσε στην Ιστορία τη σκέψη της απορίας και της συνεχούς διερώτησης. Aυτό είναι το θέμα («Η Αθήνα του Σωκράτη») του κύκλου πέντε διαλέξεων του συγγραφέα Τάκη Θεοδωρόπουλου στο Μουσείο Ηρακλειδών από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 31 Μαΐου.

…Ηταν μία από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες του Γούντι Αλεν οι «Σφαίρες πάνω από το Μπροντγουέι», γυρισμένη ακριβώς 20 χρόνια πίσω. Στη Νέα Υόρκη του 1920, ένας νεαρός θεατρικός συγγραφέας δέχεται να χρίσει πρωταγωνίστρια του νέου του έργου την ανόητη φιλενάδα ενός γκάνγκστερ. Απόψε το βράδυ η ταινία που χάρισε Οσκαρ ερμηνείας στην Νταϊάν Γουίστ ανεβαίνει στο… Μπροντγουέι, σαν να λέμε ότι επιστρέφει στο σπίτι της, δηλαδή.

…Ως σίγουρο μπεστ σέλερ προδιαγράφεται το βιβλίο της ελληνικής καταγωγής συνιδρύτριας της Huffington Post Αριάννας Χάφινγκτον με τίτλο «Thrive» που μόλις κυκλοφόρησε και φιλοδοξεί να επαναδιατυπώσει την έννοια της επιτυχίας, προσωπικής και επαγγελματικής, τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Γεννημένη στην Αθήνα το 1950, με οικονομικές σπουδές στο Κέμπριτζ και θητεία στο BBC, η Αριάννα Στασινοπούλου έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1980. Η συνέχεια είναι μια πολύ αμερικάνικη αλλά πέρα για πέρα αληθινή «ιστορία επιτυχίας» και σήμερα η Χάφινγκτον θεωρείται μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στην Αμερική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή