Άγαλμα Έλληνα γλύπτη κοσμεί πλέον την πόλη του Βανκούβερ

Άγαλμα Έλληνα γλύπτη κοσμεί πλέον την πόλη του Βανκούβερ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόλη του Βανκούβερ κοσμείται πλέον από το γλυπτό της «Νίκης», έργο του καλλιτέχνη Παύλου-Άγγελου Κουγιουμτζή, δωρισμένο στο δήμο Βανκούβερ από το δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας επ' ευκαιρία της τέλεσης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2010.

Τα αποκαλυπτήρια σε κεντρικό σημείο της πόλης πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Βανκούβερ κ. Ρόμπερτσον, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ κ. Κρεμμύδας και ο γιος και συνεργάτης του γλύπτη κ. Κουγιουμτζής, ο οποίος ήρθε από την Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ κ. Κερασιώτη. Την τελετή, που έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από Έλληνες των κοινοτήτων του ευρύτερου Βανκούβερ, παρακολούθησαν περίπου 350 άτομα.

O Παύλος Άγγελος Κουγιουμτζής γεννήθηκε στη Δράμα.Ζει και εργάζεται στο Μαρούσι και στους Δελφούς. Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική, Γλυπτική και Ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον των Η.Π.Α. με πλήρη υποτροφία, και Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Eχει ειδικευτεί στα μεγάλα μοντέρνα γλυπτά με έμπνευση κυρίως από την αρχαία ελληνική κληρονομιά.

Έχει εκθέσει ατομικά, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή