Πρόσωπα: Ανοιχτή επιστολή από τον σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν

Πρόσωπα: Ανοιχτή επιστολή από τον σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολιτικές ανησυχίες των καλλιτεχνών δεν είναι ελληνικό προνόμιο και σε κάθε περίπτωση η απόφαση του διάσημου Μεξικανού σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν (φωτ.) να δημοσιεύσει σε εφημερίδες της πατρίδας του ολοσέλιδη ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο Νιέτο για την ιδιωτικοποίηση μέρους των ενεργειακών πόρων του Μεξικού πέτυχε να κάνει γνωστή στο εξωτερικό μια αμφιλεγόμενη εσωτερική υπόθεση. Το σχέδιο έχει γίνει νόμος του κράτους από πέρυσι και ο Κουαρόν αναρωτιέται, ανάμεσα σε άλλα, για το πότε θα φθάσουν στους πολίτες οι μειώσεις στις τιμές που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

…Σοφία Κόπολα, Γουίλεμ Νταφόε, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Καρόλ Μπουκέ, Λεϊλά Χαταμί, Τζέον Ντο-γεόν, Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν και Τζία Τσανγκέ είναι τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών, το οποίο αρχίζει στις 14 Μαΐου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φεστιβάλ, η επιλογή των μελών αντικατοπτρίζει τη διάθεση των διοργανωτών να υιοθετήσουν ένα παγκόσμιο προφίλ, κι έτσι αποτελείται από γνωστούς κινηματογραφιστές της διεθνούς σκηνής. Πρόεδρος της επιτροπής, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί, θα είναι η Νεοζηλανδή σκηνοθέτις, παραγωγός και σεναριογράφος Τζέιν Κάμπιον, η οποία είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα για την ταινία «Μαθήματα πιάνου».

…Δεν είναι εύκολο να είσαι διάσημος και το όνομά σου να διασύρεται με φήμες για φοροδιαφυγή. Στην περίπτωση της διάσημης Καταλανής σοπράνο Μονσεράτ Καμπαγιέ, ένα δικαστήριο της Βαρκελώνης απήγγειλε κατηγορίες εναντίον της 81χρονης λυρικής τραγουδίστριας για φοροδιαφυγή της τάξεως του μισού εκατομμυρίου ευρώ, από έσοδα που προέρχονται από συναυλίες στο εξωτερικό.

…Δύο ταινίες για μικρά και μεγάλα παιδιά, «Ρίο 2» και «Η Τίνκερμπελ και οι πειρατές», φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις του ελληνικού box office όσον αφορά το διάστημα 24-27 Απριλίου. Από τις υπόλοιπες νέες ταινίες, το «Θεώρημα μηδέν» έκοψε 1.760 εισιτήρια σε 7 αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το «Βαλέσα», το κινηματογραφικό πορτρέτο του Πολωνού ηγέτη Λεχ Βαλέσα, συγκέντρωσε 500 θεατές σε τέσσερις αίθουσες και το «Sacro GRA» 243 σε μία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή