Μπομπ Χόσκινς, απέπνεε αύρα μεγάλου ηθοποιού

Μπομπ Χόσκινς, απέπνεε αύρα μεγάλου ηθοποιού

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΩΛΕΙΑ. Υποδυόταν συνήθως γκάνγκστερ και καθάρματα και όμως οι οικείοι, όπως και οι συνεργάτες του, τον περιγράφουν ως «τον ευγενέστερο και γλυκύτερο άνθρωπο που υπήρχε». Ο λόγος για τον Μπομπ Χόσκινς, που έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ύστερα από οξεία πνευμονία. Ο Βρετανός ηθοποιός, γνωστός από επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 όπως «Βρώμικο Σαββατοκύριακο» και «Μόνα Λίζα», έκανε μακρά καριέρα στο σινεμά, στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση.

Υποδύθηκε δε κάποιους αξέχαστους χαρακτήρες σαν αυτόν του επιθεωρητή στην ευρηματική καρτουνίστικη περιπέτεια του Ρόμπερτ Ζεμέκις «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ». Παρά το παρουσιαστικό του, που ήταν πολύ μακριά από αυτό του τυπικού σταρ του σινεμά, ο Μπ. Χόσκινς απέπνεε σε κάποιες ερμηνείες του την αύρα του μεγάλου ηθοποιού. Η διαστροφή και η αναισθησία του ψυχοπαθούς χαρακτήρα που δημιούργησε στο «Ταξίδι της Φελίτσια» του Ατομ Εγκογιάν είναι ανατριχιαστικά ρεαλιστική.

Φυσικά, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί του, έκανε και αρκετές ταινίες για καθαρά οικονομικούς λόγους και δεν δίστασε να το παραδεχτεί. Αλλωστε, θεωρούσε πως ο ηθοποιός πριν από όλα είναι ένας διασκεδαστής για το κοινό, γεγονός το οποίο δεν θεωρούσε καθόλου υποτιμητικό για την τέχνη του. Η Ελεν Μίρεν σε κείμενο-αποχαιρετισμό της στον βρετανικό Guardian μίλησε για έναν «εξαιρετικό ηθοποιό και έναν ακόμα πιο εξαίρετο άνθρωπο». Εχοντας δουλέψει μαζί του στο «Βρώμικο Σαββατοκύριακο», αλλά και στη θεατρική σκηνή, η μεγάλη Βρετανίδα ηθοποιός παρομοίασε το ταλέντο του Μπομπ Χόσκινς με «ένα θεαματικό πυροτέχνημα ακριβώς τη στιγμή που εκρήγνυται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή