Πρόσωπα: Λογοτεχνικό βραβείο στον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Πρόσωπα: Λογοτεχνικό βραβείο στον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα διάκριση για τον Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη  (φωτ.) για το βιβλίο του «Το ελάχιστο ίχνος» (εκδ. Το Ροδακιό), στον οποίο απονέμεται το Βραβείο Πεζογραφίας 2013 του λογοτεχνικού περιοδικού «Κλεψύδρα», λαμβάνοντας υπόψη «την πρωτότυπη πλοκή, τους αδρούς και απρόβλεπτους χαρακτήρες, τις αφηγηματικές εναλλαγές και την εξαιρετική απεικόνιση του θεατρικού κόσμου». Η απονομή του βραβείου έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Βιβλιοκαφέ Εναστρον (Σόλωνος 101).

…Στην τηλεόραση αποφάσισε να στραφεί ο δημοφιλής σκηνοθέτης και παραγωγός Μάικλ Μπέι («Transformers») ακολουθώντας την τάση πολλών συναδέλφων του. Η νέα σειρά με τον τίτλο «The Last Ship» ακολουθεί την ιστορία των επιζώντων μιας παγκόσμιας καταστροφής, οι οποίοι επιβαίνουν σε κάποιο πολεμικό πλοίο. Τα λοιπά στοιχεία παραμένουν άγνωστα, όμως το βέβαιο είναι ότι η καταιγιστική δράση, σήμα κατατεθέν του Μπέι, θα έχει (και εδώ) τον πρώτο λόγο.

…Kαι αφού είμαστε σε τηλεοπτικά εδάφη, σας συστήνουμε τη νέα ιδιότητα του γνωστού ηθοποιού Τζον Σλάτερι που έκανε δεύτερη καριέρα στη δημοφιλή σειρά «Mad Men». Ο γοητευτικός ασπρομάλλης κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια ανεξάρτητη παραγωγή που έχει τίτλο «God’s Pocket», βασίζεται σε μυθιστόρημα του Πίτερ Ντέξτερ και στην οποία κάνει μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις ο αείμνηστος Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

…Η σταρ του σοβιετικού κινηματογράφου Τατιάνα Σαμοΐλοβα, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Οταν περνούν οι γερανοί», η οποία είχε τιμηθεί το 1958 με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής στη Μόσχα, ανήμερα των ογδοηκοστών γενεθλίων της. Μετά την επιτυχία της ταινίας και στην αρχή της περιόδου Μπρέζνιεφ, η Σαμοΐλοβα έπεσε σε δυσμένεια: υποχρεώθηκε να απορρίψει πολλές προτάσεις να εργαστεί στη Δύση και το 1960 έχασε τη δουλειά της στο θέατρο. Σημαντική ηθοποιός την εποχή που «έλιωναν οι πάγοι», το 1967 επέστρεψε στην ενεργό δράση, ενσαρκώνοντας την Αννα Καρένινα στην κινηματογραφική μεταφορά του Αλεξάντρ Ζάρχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή