Πρόσωπα: Αποσύρεται ο Φίλιπ Ροθ

Πρόσωπα: Αποσύρεται ο Φίλιπ Ροθ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να σταματήσει να γράφει και να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο επιβεβαίωσε με συνέντευξή του στο BBC ο Φίλιπ Ροθ (φωτ.). O ηλικίας 81 ετών συγγραφέας δήλωσε στον δημοσιογράφο Αλαν Γέντομπ ότι «είναι η τελευταία μου εμφάνιση στην τηλεόραση, πραγματικά, η τελευταία μου δημόσια εμφάνιση οπουδήποτε». «Συγκεντρώνομαι στο μεγάλο έργο να μην κάνω τίποτε. Πέρασα πολύ ωραίες στιγμές αυτά τα τρία – τέσσερα τελευταία χρόνια. Τώρα που δεν γράφω πια, δεν θέλω παρά να φλυαρώ», λέει στο BBC.

…Τον γύρο του… youtube κάνει το ξεκαρδιστικό απόσπασμα από την εκπομπή της Ελεν ντε Τζενέρις όπου η Αμερικανίδα παρουσιάστρια αποκαλύπτει πως μια μαθητική της φωτογραφία βρέθηκε… άθελά της στο ελληνικό σίριαλ «Μπρούσκο». O ήρωας της σαπουνόπερας, ένας ιδιοκτήτης αμπελώνα, αναπολεί την παλιά του αγάπη, την οποία έχει σε μια παλιά φωτογραφία. Η οποία φωτογραφία ανήκει στην Ελεν ντε Τζενέρις από τα χρόνια του Λυκείου. «Αν κάποιος στην Ελλάδα μας βλέπει τώρα, ας εξηγήσει σε αυτόν τον άνδρα ότι δεν θα ξαναείμαστε ποτέ μαζί»…

…Σε επίτιμη διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρόκειται να αναγορευτεί η γνωστή συγγραφέας Αλκη Ζέη, ύστερα από απόφαση που έλαβε το τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής, θέλοντας να τιμήσει με τον τρόπο αυτό την προσφορά και το έργο της στην παιδική λογοτεχνία. «Το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος, που ασχολείται με την παιδική λογοτεχνία, στο πλαίσιο των δράσεων και του αντικειμένου τους, αναγνωρίζει και τιμά το έργο της συγγραφέως», αναφέρει η πρόεδρος του τμήματος, Μαριάννα Τζεκάκη.

…Την Τρίτη ήταν η Σοφία Λόρεν, χθες ήταν η σειρά της Κατρίν Ντενέβ να χαρίσει τη δική της λάμψη στο Φεστιβάλ των Καννών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο λόγος ήταν η νέα, εκτός συναγωνισμού, ταινία του Αντρέ Τεσινέ με τίτλο «L’Homme que l’on aimait trop» με συμπρωταγωνιστές τον Γκιγιόμ Κανέ και την Αντέλ Ενέλ. Το φιλμ φέρνει για έβδομη φορά κοντά τον Τεσινέ και την Ντενέβ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή