Πρόσωπα: Ο Μ. Οικονόμου καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ορχήστρα των Χρωμάτων

Πρόσωπα: Ο Μ. Οικονόμου καλλιτεχνικός διευθυντής στην Ορχήστρα των Χρωμάτων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο καλλιτεχνικό διευθυντή έχει από χθες η Ορχήστρα των Χρωμάτων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου. Πρόκειται για τον αρχιμουσικό Μιχάλη Οικονόμου  (φωτ.). Γεννημένος στην Αθήνα το 1973, σπούδασε Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε, με άριστα, το 1996. Είναι τακτικός προσκεκλημένος μαέστρος όλων των ελληνικών ορχηστρών και πολλών ορχηστρών του εξωτερικού, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 300 εμφανίσεις σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

…Μήνυση κατά της Ιρανής ηθοποιού Λεϊλά Χαταμί, πρωταγωνίστριας της ταινίας «Ενας Χωρισμός», κατέθεσε ομάδα φοιτητών στο Ιράν ζητώντας να μαστιγωθεί επειδή φίλησε έναν άγνωστο άνδρα. Αιτία ο ασπασμός της Χαταμί με τον πρόεδρο του Φεστιβάλ των Καννών Ζιλ Ζακόμπ, γεγονός που προκάλεσε οργή στο Ιράν και την καταδίκη από το υπουργείο Πολιτισμού για την «αναξιοπρεπή συμπεριφορά» της. Ο ισλαμικός νόμος στο Ιράν απαγορεύει μία γυναίκα να αγγίζει ή να φιλάει δημοσίως κάποιον άνδρα με τον οποίο δεν έχει σχέση.

…Η αυτοβιογραφία του ταχύτερου ανθρώπου όλων των εποχών κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος». Σε μετάφραση Λεωνίδα Δημητρούλα παρακολουθούμε τη συναρπαστική ζωή του  Γιουσέιν Μπολτ από το ταπεινό ξεκίνημα στην Τζαμάικα μέχρι τη διεθνή καταξίωση στο Πεκίνο και την τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο. Η μοναδική πορεία ενός ανθρώπου που κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει θρύλος. Και κανείς δεν φαντάζεται πού μπορεί να φτάσει ακόμα!

…Ολοκληρώθηκαν στην Ιρλανδία τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «The Lobster», με πρωταγωνιστές τον Κόλιν Φάρελ και την Αγγελική Παπούλια, αλλά και τους Ρέιτσελ Βάις, Τζον Σι Ράιλι, Λέα Σεϊντού και Μπεν Γουίσο. Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή