Πρόσωπα: Απεβίωσε ο δημιουργός του σκύλου Spot

Πρόσωπα: Απεβίωσε ο δημιουργός του σκύλου Spot

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε ένα σημάδι στο σώμα και άλλο ένα στην ουρά, ο σκύλος Spot ήταν ίσως από τους δημοφιλέστερους ήρωες παιδικών βιβλίων αλλά και σειρών του BBC. Ο δημιουργός του, Ερικ Χιλ (φωτ.), έφυγε σε ηλικία 86 ετών από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του πολλές γενιές παιδιών που μεγάλωσαν με τις ιστορίες του Spot, o οποίος έγινε γνωστός από τη δεκαετία του ’80. Το μυστικό της επιτυχίας, σύμφωνα με τον σχεδιαστή, ήταν οι απλές γραμμές. Μάλιστα, την πρώτη φορά που ο σκύλος πήρε σάρκα και οστά, ο Χιλ συνειδητοποίησε ότι το σώμα του έμοιαζε λίγο με αεροπλάνο, μιας και από μικρός σχεδίαζε αεροπλάνα.

…Μια σύμπραξη που θα συζητηθεί ιδιαίτερα φέρνει κοντά δύο από τους πλέον ταλαντούχους Ελληνες της νεότερης γενιάς. Ο μαέστρος Θεόδωρος Κουρεντζής, καλλιτεχνικός διευθυντής της Οπερας του Περμ στη Ρωσία από το 2011, και η σκηνοθέτις Κατερίνα Ευαγγελάτου θα συνεργαστούν στην όπερα του Οφενμπαχ «Τα παραμύθια του Χοφμαν», που θα ανεβεί στο Περμ τον Ιανουάριο του 2015, το οποίο θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα καλλιτεχνικά κέντρα στην Ευρώπη.

…Μετά τη μικρή οθόνη κατακτά και το θεατρικό σανίδι. Ο λόγος για τον δημοφιλή ηθοποιό Μπράιαν Κράνστον,τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από την εκπληκτική ερμηνεία του στην τηλεοπτική σειρά «Breaking Bad». Μετά τον ρόλο του… ιδιαίτερου καθηγητή χημείας, ο Κράνστον έκανε και το θεατρικό του ντεμπούτο πρωταγωνιστώντας στο έργο «All the Way» και αποσπώντας μάλιστα το βραβείο Tony για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία, στην τελετή που έγινε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

…Τις εντυπώσεις πάντως στα βραβεία έκλεψε ο Χιου Τζάκμαν, ο οποίος παρουσίασε για τέταρτη φορά την τελετή απονομής. Ο διάσημος πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών «X-Men» απέδειξε εκ νέου τις ερμηνευτικές του ικανότητες στο τραγούδι, όπως άλλωστε είχε κάνει στη μιούζικαλ μεταφορά των «Αθλίων», αλλά και στην προ ετών αξέχαστη παρουσίαση των βραβείων Οσκαρ που είχε αναλάβει. Αυτό που του μένει τώρα είναι να κάνει και αυτός τη μετάβαση στο θέατρο, προκειμένου να βρεθεί ίσως κάποια στιγμή και στη θέση του βραβευμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή