Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφυγε» χθες ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο η ηθοποιός Σάσα Καστούρα, μία από τις πιο οικείες και συμπαθείς φιγούρες του ελληνικού θεάτρου. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε ηθοποιός. Εργάστηκε ανελλιπώς επί 40 χρόνια στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Ηταν μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής το 1993 και το 1996. Ηθελε να τη θυμούνται για το ήθος και τη συναδελφικότητά της.

…Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της όπερας ΜΕΤ της Νέας Υόρκης να αναστείλει τη live αναμετάδοση της όπερας του Τζον Ανταμς «Ο θάνατος του Κλίνγκχοφερ», που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Νοεμβρίου σε διάφορες κινηματογραφικές αίθουσες και ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΜΕΤ, Πίτερ Γκελμπ, η αναμετάδοση θα ήταν «ανάρμοστη τη στιγμή που υπάρχει άνοδος του αντισημιτισμού, κυρίως στην Ευρώπη». Στη θέση της όπερας του Ανταμς θα μεταδοθεί κάποιο άλλο έργο, το οποίο θα ανακοινωθεί προσεχώς.

…Αίσθηση προκαλεί για μία ακόμη φορά με δηλώσεις της η τραγουδίστρια Λάνα Ντελ Ρέι. Η γνωστή τραγουδίστρια, που είχε εμφανιστεί στην Ελλάδα πέρυσι, δήλωσε ότι «θα προτιμούσε να ήταν ήδη νεκρή», σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian! Η ίδια επισήμανε ότι βρίσκει γοητευτικό τον θάνατο σε νεαρή ηλικία και πως είδωλά της αποτελούν η Εϊμι Γουάινχαους και ο Κερτ Κομπέιν. Παρά τις δηλώσεις περί θανάτου όμως, η ίδια κυκλοφόρησε τον νέο της δίσκο με τίτλο «Ultraviolence» στις 13 Ιουνίου, ο οποίος αναμένεται να κάνει μεγάλη επιτυχία.

…Νέο επαγγελματικό βήμα ετοιμάζει η ποπ τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι. Οπως ανακοίνωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, την Τρίτη, η γνωστή σταρ δημιούργησε τη δική της δισκογραφική εταιρεία με τίτλο Metamorphosis Music. Ο πρώτος καλλιτέχνης που εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας είναι ο τραγουδιστής Φέρας. Τα πρώτα του τραγούδια με τη Metamorphosis, μέσα στα οποία συγκαταλέγεται και ένα ντουέτο με την Πέρι, δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή