Πρόσωπα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη διάκριση για τον ελληνικό κινηματογράφο έρχεται, αυτή τη φορά από την τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη  (φωτ.) με τίτλο «Μικρά Αγγλία». Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία στο 17ο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σαγκάης που διεξήχθη από τις 14 έως τις 22 Ιουνίου, εκ των οποίων τα Golden Globet της καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, αλλά και καλύτερης ερμηνείας για την ηθοποιό Πηνελόπη Τσιλίκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Μικρά Αγγλία» έκανε μεγάλη επιτυχία και εντός συνόρων, μια και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της τελευταίας σεζόν.

…Αιφνιδίως αποχώρησε ο Νίκολας Πένι από τη θέση του διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου. Εξαιρετικά επιτυχημένος στην εξάχρονη θητεία του (το μουσείο έκανε ρεκόρ επισκεψιμότητας και πλούτισε τις συλλογές του), ο Πένι αποχωρεί, πιθανότατα υπό την πίεση για διατήρηση αυτών των υψηλότατων στάνταρ και της ταυτόχρονης περικοπής του προϋπολογισμού του ιδρύματος. Οπως είναι φυσικό, ο φιλότεχνος κόσμος της Βρετανίας έχει πλέον θορυβηθεί, καθώς εκφράζεται ο φόβος ο αντικαταστάτης να είναι κάποιος τεχνοκράτης με αποκλειστικά οικονομικές προτεραιότητες και λιγότερες… καλλιτεχνικές ανησυχίες.

…Στο πλαίσιο της τελετής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου στο Βερολίνο, ο Ισραηλινός καλλιτέχνης και επιζών του Ολοκαυτώματος Γιεχούντα Μπέικον  παρουσίασε το βίντεο πρότζεκτ του με τίτλο «Sprechen trotz allem» (μετ. «Παρ’ όλα αυτά μιλούν»). Το βίντεο του Μπέικον, το οποίο έχει ήδη αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ανθρώπους οι οποίοι είχαν συλληφθεί από τους ναζί και μιλούν για όσα έζησαν εκείνη τη φρικτή περίοδο.

…Στο φύλλο της κυριακάτικης «Καθημερινής» στις 7.6.2014, σε δημοσίευμα με τίτλο «Τέσσερις γαμπροί… με χρώμα» σχετικό με την κινηματογραφική κωμωδία, εκ παραδρομής αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ψαθάς ως ο συγγραφέας της κωμωδίας «Ο Ηλίας του 16ου» αντί του Αλέκου Σακελλάριου  (φωτ.) και του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Ζητάμε συγγνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή