Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι η ηθοποιός και πρώην υπουργός Αννα Συνοδινού  (φωτ.) νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» σε σοβαρή κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηθοποιός δεν έχει επαφή με το περιβάλλον εδώ και μία εβδομάδα. Θόρυβος ξέσπασε σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη της μεγάλης μας ηθοποιού.

…Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας ο οποίος σημειώνει ότι η Αννα Συνοδινού είναι ασφαλισμένη στον ΟΠΑΔ και δεν τίθεται το παραμικρό θέμα. «Οπως με ενημέρωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, η ηθοποιός τυγχάνει της καλύτερης δυνατής ιατρικής φροντίδας. Οτιδήποτε χρειαστεί η μεγάλη μας καλλιτέχνις, πέραν των νοσηλίων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας της θα καλυφθεί από το ελληνικό Δημόσιο. Για το θέμα ενημέρωσα τον κ. Πρωθυπουργό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ζήτησε να αντιμετωπισθεί κάθε οικονομική ανάγκη από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».

…To αστρονομικό ποσό των 2,5 εκατομμυρίων στερλινών έφτασε σε πλειστηριασμό το διάσημο έργο της καλλιτέχνιδος Τρέισι Εμιν με τίτλο «Το κρεββάτι» που είχει φτιάξει το 1998. Πρόκειται για μια εγκατάσταση, στην οποία είναι το πραγματικό κρεβάτι της εικαστικού με λερωμένα σεντόνια, εσώρουχα και προφυλακτικά. Το κίνητρο της έμπνευσής της ήταν το δυσάρεστο τέλος μιας σχέσης. Το έργο αυτό, μαζί με μια σειρά δημιουργιών του Ντάμιεν Χερστ, θεωρήθηκαν από τα πιο εμβληματικά του κινήματος Young British Artists. Το έργο αγόρασε ο συλλέκτης Τζέι Τζόπλινγκ.

…Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών άφησε ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πολ Μαζούρσκι  τη Δευτέρα στο Λος Αντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της οικογενείας του, ο θάνατός του προήλθε από καρδιακή ανακοπή. Ο Μαζούρσκι, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Μπέβερλι Χιλς, είχε υπάρξει υποψήφιος για πέντε Οσκαρ, εκ των οποίων το Οσκαρ καλύτερης ταινίας για την ταινία «Μια ελεύθερη γυναίκα» το 1978.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή