Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο ντράμερ και συνιδρυτής  του συγκροτήματος Ramones Τόμι Ραμόουν  (φωτ.). Ο ντράμερ ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της πανκ-ροκ μπάντας, που άφησε εποχή και αποτέλεσε έμπνευση για τα νεότερα μουσικά σχήματα, παρόλο που  δεν γνώρισε μεγάλη εμπορική  επιτυχία. Η  ανακοίνωση  του θανάτου του Ραμόουν έγινε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος.

…Το αστρονομικό ποσό των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων διατέθηκε σε δημοπρασία στο Λονδίνο για την απόκτηση ενός σχεδίου του Σάντρο Μποτιτσέλι με τίτλο «Study for A Seated St Joseph», την περασμένη Τετάρτη. Ο πίνακας του Ιταλού ζωγράφου χρονολογείται γύρω στο 1400 και μέχρι πρότινος ανήκε σε προσωπική συλλογή. Τα έσοδα από την πώληση του πίνακα από τον οίκο Sotheby’s θα δοθούν για καλό σκοπό, στο Ιδρυμα Μπάρμπαρα Μπιασέκα Τζόνσον, το οποίο αναλαμβάνει τη φροντίδα παιδιών που πάσχουν από αυτισμό.

…Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 49 ετών, ο συγγραφέας, ποιητής και κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Δεληολάνης, στην εντατική του Ερυθρού Σταυρού. Αιτία θανάτου όπως φαίνεται η επιβαρυμένη υγεία του μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη τον περασμένο Μάιο. Ο Δεληολάνης υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του περιοδικού «Σινεμά», αλλά υπήρξε συνεργάτης και σε άλλα περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Τον 49χρονο θα αποχαιρετίσουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο νεκροταφείο της Καισαριανής.

…Θόρυβος έχει ξεσπάσει μετά τις δηλώσεις του πρώην φρόντμαν του συγκροτήματος Πινκ Φλόιντ, Ρότζερ Γουότερς, ότι η αντιμετώπιση των Παλαιστινίων από το κράτος του Ισραήλ θυμίζει έντονα πρακτικές της ναζιστικής Γερμανίας του 1930. Ο 70χρονος μουσικός, ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη, έχει αποκρούσει πολλές κατηγορίες που τον θέλουν οπαδό του αντισημιτισμού, αλλά υποστηρίζει πως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προσπαθεί να παρακινήσει συναδέλφους του στον αγώνα κατά του Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή