Απεβίωσε, σε ηλικία 86 ετών, ο Τζέιμς Γκάρνερ

Απεβίωσε, σε ηλικία 86 ετών, ο Τζέιμς Γκάρνερ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε, από φυσικά αίτια, σε ηλικία 86 ετών, ο αμερικανός θρύλος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Τζέιμς Γκάρνερ, γνωστός και για τον ρόλο του ως «Maverick» στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1950.

Η κατάσταση της υγείας του Γκάρνερ είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη το 2008, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο Γκάρνερ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Ο Γκάρνερ γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως το «The Great Escape» και πρωταγωνιστώντας σε σειρές όπως το «The Rockford Files», τη δεκαετία του 1970, όπου υποδυόταν έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ και η οποία του χάρισε ένα βραβείο Emmy.

Ωστόσο η σειρά «Maverick» ήταν αυτή που τον «σημάδεψε» και άνοιξε τον δρόμο για παρόμοιους ρόλους τις επόμενες δεκαετίες.

Τη δεκαετία του 1980 ο Γκάρνερ πρωταγωνίστησε στο «Murphy's Romance», για το οποίο απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου –τη μοναδική του υποψηφιότητα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή