Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eίναι ένα από τα θεατρικά γεγονότα του καλοκαιριού στη Βρετανία, η ερμηνεία του Ρούπερτ Εβερετ  (φωτ.) στο «Αμαντέους», το θεατρικό έργο του Πίτερ Σάφερ, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1979 (εμπνευσμένο από διήγημα του Πούσκιν). Στη νέα αυτή παραγωγή, ο Ρούπερτ Εβερετ ερμηνεύει τον ρόλο του Σαλιέρι (απέναντι στον Μότσαρτ στην ατμόσφαιρα της Βιέννης του 18ου αιώνα). Η παράσταση που θα παίζεται έως τις 2 Αυγούστου πήρε μεγάλη δημοσιότητα γιατί συνδυάστηκε και με την επαναλειτουργία του Chichster Festival Theatre, στο Σάσεξ.

…Τον αποκαλούν ταύρο του γαλλικού σινεμά, η φιγούρα του θυμίζει πλέον αυτή του Μπαλζάκ, παρόλα αυτά η αυτοπεποίθησή του ενισχύει τη διατήρηση της έλξης που γεννά. Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, έχει γδυθεί πολύ στο σινεμά από νεαρή ηλικία, αλλά να το κάνει τώρα με τη δύσμορφη φιγούρα του είναι θέμα από μόνο του με πολλές ενδιαφέρουσες παραμέτρους. Εμφανίζεται και πάλι γυμνός στην ταινία «Welcome to New York» του Αμπελ Φεράρα, στην οποία υποδύεται, ως γνωστόν, τον Ντομινίκ Στρος-Καν. Στην πρεμιέρα της ταινίας στις Κάννες, ο Ντεπαρντιέ είχε δεχθεί να φωτογραφηθεί γυμνός για την προώθηση της ταινίας.

…Στο Μπάρμπικαν, στο Λονδίνο, θα γίνει το φθινόπωρο (24/9 – 1/11) ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στον Ιψεν, στη διάρκεια του οποίου θεατρικές ομάδες από διάφορες χώρες θα παρουσιάσουν διαφορετικά ανεβάσματα. Σε ένα από αυτά, στη θεατρική εκδοχή του «Πέερ Γκυντ» που προτείνει το Εθνικό Θέατρο της Νίκαιας, τη μουσική έχει συνθέσει ο Ιγκι Ποπ. Η Σαουμπίνε θα φέρει τον «Εχθρό του Λαού» και το Belvoir του Σίδνεϊ τοποθετεί την «Αγριόπαπια» στην Αυστραλία του 21ου αιώνα.

…O γαλαξίας των σαιξπηρικών ηθοποιών διαρκώς εμπλουτίζεται με απρόσμενες αφίξεις, όπως αυτή του Μάρτιν Φρίμαν, του 43χρονου Βρετανού ηθοποιού γνωστό από το κινηματογραφικό περιβάλλον του Σέρλοκ Χολμς και του Hobbit. Σημειώνει επιτυχία ως Ριχάρδος Γ΄ σε ένα πρωτοποριακό ανέβασμα στο Λονδίνο (Trafalgar Studios) που σκηνοθετεί ο πολυμήχανος 33χρονος Jamie Lloyd. Ο Λόιντ παρουσιάζει τον Ριχάρδο ως δικτάτορα σε μία πολιτική αλληγορία στη Βρετανία του 20ού αιώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή