Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας γνώριμος του ελληνικού κοινού, ο πρωτοποριακός σκηνοθέτης, εικαστικός, επιμελητής εκθέσεων και συγγραφέας Χαρούν Φαρόκι έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 70 ετών. Πέρυσι τον Οκτώβριο είχε επισκεφθεί τη χώρα μας ως επίσημος προσκεκλημένος κινηματογραφικού φεστιβάλ αλλά και για να δείξει μέρος της εικαστικής δουλειάς του στην ΑΣΚΤ. Ιρανός, που άφησε την Τσεχοσλοβακία στην οποία ζούσε, για να σταδιοδρομήσει στο Βερολίνο, ταύτισε το όνομά του με την αβάν γκαρντ σκηνή.

… Ενα απρόοπτο επεισόδιο σημειώθηκε στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γούντι Αλεν στο Ρόουντς Αϊλαντ στην Αμερική. Ενας άγνωστος άνδρας καβγάδισε με κάποιον εργαζόμενο στην ασφάλεια και μάλιστα λέγεται ότι κατάφερε να πετάξει μια καρέκλα. Ο εισβολέας που ονομάζεται Μαρκ Σπυριδάκος είναι Ελληνοαμερικανός και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι ήταν αυτό που προκάλεσε την οργή του εναντίον του Αλεν και του καστ της ταινίας, στην οποία εμφανίζονται ο Χοακίν Φοίνιξ και η Εμα Στόουν. Ο Σπυριδάκος προσπάθησε να διαφύγει και συνελήφθη από τους σεκιούριτι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

… Εγινε γνωστός παγκοσμίως από την εξαιρετική του ερμηνεία στην πρόσφατη τηλεοπτική μεταφορά του Σέρλοκ Χολμς σε μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές του BBC. O Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ετοιμάζεται να δανείσει τη φωνή του σε ένα audio book που θα βγει τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για το «Κωδωνοστάσιο», το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ουίλιαμ Γκόλντινγκ του 1964, του συγγραφέα που τιμήθηκε με βραβείο Νομπέλ το 1983. Ο διάσημος ηθοποιός θα υποδυθεί τον Αμλετ το επόμενο καλοκαίρι και όλοι περιμένουν τη νέα του θεατρική εμφάνιση.

… Ο 78χρονος Αλέν Ντελόν εισήλθε την Κυριακή στο νοσοκομείο Lariboisiere του Παρισιού έπειτα από έντονους πόνους στην πλάτη και υπεβλήθη σε εγχείρηση τη Δευτέρα σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Μέχρι χθες το βράδυ δεν ήταν δυνατή καμία επικοινωνία με την εκπρόσωπο Τύπου του ηθοποιού ή την οικογένειά του ώστε να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του. Πάντως, τον τελευταίο χρόνο αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή