George Clooney: Οχι πια εργένης

8' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από μερικούς μήνες μια έρευνα των πανεπιστημίων της Καλιφόρνιας και της Πενσιλβάνια αναζήτησε το πώς και πόσο επηρεάζει τη σχέση ενός άντρα με τις γυναίκες η… φωνή του. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μπάσες και σταθερές, σχεδόν μονότονες αντρικές φωνές, όπως του Τζορτζ Κλούνεϊ -ακριβώς αυτό το παράδειγμα χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί επιστήμονες- αποπνέουν δύναμη και προκαλούν στο αντίθετο φύλο αισθήματα σιγουριάς και εμπιστοσύνης. Οποιος έχει παρακολουθήσει όσα γράφονται τα τελευταία χρόνια για την προσωπική ζωή του 53χρονου σταρ, μάλλον θα μειδιάσει. Ο Κλούνεϊ δεν πρέπει να έχει εμπνεύσει ιδιαίτερη σιγουριά στις μέχρι τώρα αγαπημένες του. Με τις περισσότερες σχέσεις του να έχουν διαρκέσει λίγους μήνες, συνήθως ήταν εκείνος που έφευγε όποτε οι λέξεις «δέσμευση», «παιδιά», «οικογένεια» έβγαιναν από τα χείλη των συντρόφων του…

Σε όρους Χόλιγουντ είναι σαν να μάθαμε ότι ο Γούντι Αλεν θα σκηνοθετήσει τον επόμενο “Πόλεμο των άστρων”. Είναι ένα γεγονός τόσο αιφνίδιο, που ανατρέπει όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για το σύμπαν», έγραφε ειρωνικά η New York Post τον Απρίλιο, όταν ο ηθοποιός και η Αμάλ Αλαμουντίν ανακοίνωναν τον αρραβώνα τους. «Και η έκπληξη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη», συνέχιζε η εφημερίδα, «από τη στιγμή που η Αμάλ Αλαμουντίν καμία σχέση δεν έχει με τις γυναίκες που έχουν σταθεί έως τώρα στο πλευρό του – σερβιτόρες από το Λας Βέγκας και στάρλετ που ονειρεύονται να γίνουν ηθοποιοί, ως επί το πλείστον. Είναι μορφωμένη, επιτυχημένη δικηγόρος και ανεξάρτητη»…

Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεχόταν επίθεση για την προσωπική του ζωή. Τα ταμπλόιντ έχουν συχνά αμφισβητήσει την ειλικρίνεια των συναισθημάτων του για τις κατά καιρούς συντρόφους του, αφήνοντας να εννοηθεί πως με εντυπωσιακές παρουσίες δίπλα του δημιουργεί ένα παραπέτασμα για να κρύψει την ομοφυλοφιλία του. Οι σχετικές φήμες, μάλιστα, φούντωσαν το 2011, όταν η Ιταλίδα Ελιζαμπέτα Κανάλις δήλωσε πως η σχέση τους (που μόλις είχε τερματιστεί) ήταν «σαν πατέρα με κόρη» και ότι χώρισαν όχι γιατί εκείνος δεν ήθελε να παντρευτεί, αλλά γιατί είχαν «διαφορετικές προσωπικές ανάγκες»… Πώς αντιδρούσε ο ίδιος κάθε φορά που αμφισβητούσαν τον σεξουαλικό προσανατολισμό του; Με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. «Οχι, δεν θα απαντήσω σε τέτοιες φήμες. Δεν θα αφήσω κανέναν να νομίσει πως είναι κακό να είσαι γκέι. Κι έπειτα, τι σημασία έχει αν κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι ομοφυλόφιλος; Ποιος πληγώνεται;»

Με την Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία όπως όλα δείχνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου θα γίνει κυρία Κλούνεϊ, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το Σεπτέμβριο του 2013 γνωρίστηκαν σε φιλανθρωπική εκδήλωση. Τον Οκτώβριο (και αφού εκείνη δις είχε αρνηθεί) βγήκαν το πρώτο τους ραντεβού στο Λονδίνο. Το Φεβρουάριο τον συνόδευσε σε πριβέ προβολή της ταινίας «Μνημείων άνδρες» στον Λευκό Οίκο, με τον πατέρα και τη μητέρα του παρόντες. Το Μάρτιο πήγαν για σαφάρι στην Τανζανία και για βουτιές στις Σεϋχέλλες. Τον Απρίλιο ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους.

Η 36χρονη Βρετανίδα, με καταγωγή από τον Λίβανο, είναι και η ίδια σταρ στο δικό της χώρο. Με σπουδές Νομικών στην Οξφόρδη και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έχει ειδικευτεί στο Διεθνές Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και εργάζεται στη λονδρέζικη φίρμα Doughty Street Chambers. Μιλάει τρεις γλώσσες, έχει διάσημους πελάτες -ανάμεσά τους ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ- και είναι σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και νυν απεσταλμένου στη Συρία, Κόφι Ανάν. Και όπως δήλωσε ένας συνάδελφός της στην Evening Standard: «Το μυαλό της λειτουργεί σαν Ρολς Ρόις!» Οχι το είδος της γυναίκας, δηλαδή, που θα δεχόταν να γίνει «βιτρίνα»… Ο Τζορτζ, λένε πηγές του Χόλιγουντ, πέρα από την ομορφιά της, εκτίμησε την ευθύτητα, την ευφυΐα και το χιούμορ της, καθώς και το γεγονός ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή της γνωριμίας τους δεν έδειξε να θαμπώνεται από τη λάμψη του σταρ.

Καθοριστικό ρόλο, πάντως, στην απόφασή του να της κάνει πρόταση γάμου διαδραμάτισε η μητέρα του – από όλες τις γυναίκες της ζωής του, η μοναδική που φαίνεται να επηρεάζει σε απόλυτο βαθμό τον ψυχισμό και τις επιλογές του. «Μου αρέσει πάρα πολύ η Αμάλ. Ο κόσμος της διαφέρει εντελώς από το λαϊφστάιλ του Χόλιγουντ, αλλά σε πνευματικό επίπεδο είναι ίσοι με τον Τζορτζ, και αυτό είναι σημαντικό για τον γιο μου», δήλωσε η Νίνα Κλούνεϊ πριν από μερικές εβδομάδες.

Βόλτα στην αγκαλιά της μαμάς

Το σπίτι του Τζορτζ Κλούνεϊ είναι χτισμένο σ’ έναν από τους λόφους που χωρίζουν το Λος Αντζελες από την κοιλάδα του Σαν Φερνάντο. Στο γκαράζ, δίπλα στη μαύρη Porsche του, είναι παρκαρισμένη μια Chevrolet Corvette, μοντέλο του 1959. Εκείνη τη χρονιά παντρεύτηκαν οι γονείς του, Νικ και Νίνα. Αυτή η κόκκινη και λευκή Chevrolet ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της οικογένειας. Από τις πιο έντονες παιδικές αναμνήσεις του ηθοποιού είναι οι βόλτες με τον πατέρα και τη μητέρα του, στη γενέτειρά του, το Κεντάκι. Να απολαμβάνει τη διαδρομή καθισμένος αναπαυτικά στην αγκαλιά της Νίνας – διθέσιο, γαρ, το όχημα… Γι’ αυτό και αποφάσισε να μην το αποχωριστεί ποτέ. Η μαμά Νίνα είναι για εκείνον πρότυπο γυναίκας: όμορφη, έξυπνη, δυναμική, αφοσιωμένη σύζυγος, στοργική μητέρα. Ποια θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί της; Δύσκολο να απαντήσει κανείς, βλέποντας τη λίστα με τις δεκάδες γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του τις τελευταίες δεκαετίες.

Η πρώτη του σοβαρή σχέση στο Λος Αντζελες, όπου έφτασε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 για να δοκιμάσει την τύχη του στη βιομηχανία του θεάματος, ήταν με την Κέλι Πρέστον, την οποία γνώρισε στη δραματική σχολή στην οποία φοιτούσαν. Το 1987 αποφάσισαν να μείνουν μαζί, υιοθέτησαν μάλιστα για κατοικίδιο τον Μαξ, ένα βιετναμέζικο γουρούνι! Ομως η ευτυχία δεν έμελλε να διαρκέσει. Εκείνη ήθελε να παντρευτεί και να γίνει μητέρα. Εκείνος είχε άλλες προτεραιότητες. Ηταν απαρηγόρητος όταν, το 1988, τον άφησε για τον Τσάρλι Σιν. Αλλά μέχρι το γάμο της με τον Τζον Τραβόλτα, το 1991, την είχε ξεπεράσει. Μια άλλη γυναίκα είχε άλλωστε μπει δυναμικά στη ζωή του. Το 1989 είχε ερωτευτεί παράφορα την ηθοποιό Τάλια Μπάλσαμ και είχαν παντρευτεί στο Λας Βέγκας. Ο γάμος δεν στέριωσε. Χώρισαν με συνοπτικές διαδικασίες το 1993. «Δεν έπρεπε να είχα παντρευτεί τότε. Και σίγουρα δεν προσπάθησα καθόλου να μείνω παντρεμένος. Δεν της φέρθηκα δίκαια», θα έλεγε χρόνια αργότερα σε συνέντευξή του ο Κλούνεϊ. Για την Τάλια, πάντως, δεν εξελίχθηκαν καθόλου άσχημα τα πράγματα. Από το 1998 είναι παντρεμένη με τον Τζον Σλέιτερι, εκ των πρωταγωνιστών του «Mad Μen», και έχουν αποκτήσει ένα παιδί.

«Δεν είμαι πλεϊμπόι»

Μετά το διαζύγιο άρχισε για τον Τζορτζ Κλούνεϊ μια συνεχής… παρέλαση συντρόφων. Η σχέση με την άσημη ηθοποιό Κίμπερλι Ράσελ διήρκεσε λίγους μήνες. Χώρισαν το 1995, όταν εκείνος είχε μόλις αρχίσει να απολαμβάνει τη γλυκιά γεύση της διασημότητας χάρη στο ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Στην εντατική». Με τη Σελίν Μπελιτράν γνωρίστηκαν στο παρισινό καφέ όπου εργαζόταν ως σερβιτόρα, ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε Νομικά. Τον ακολούθησε στο Λος Αντζελες. Τριάμισι χρόνια έμειναν μαζί (ρεκόρ για τον ηθοποιό) μέχρι που εκείνη επέστρεψε στη Γαλλία, με τη δικαιολογία ότι την παραμελούσε. «Γλυκιά μου, το να ζεις μαζί μου δεν είναι… πικ νικ», φέρεται να της είπε εκείνος.

Η Βρετανίδα Λίσα Σνόουντον ήταν από τις ελάχιστες που γνώρισε στη μητέρα του. Δεν αποκλείεται να σκεφτόταν -για πρώτη φορά μετά το διαζύγιό του- να κάνει το επόμενο βήμα μαζί της, αλλά το πανέμορφο μοντέλο δεν έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό. «Δεν ήθελε να φύγει από την πατρίδα της και να ζήσει στις ΗΠΑ», ήταν η επίσημη εξήγηση του χωρισμού τους. Ακολούθησαν δεκάδες ακόμη εφήμερα ευδύλλια. Μεταξύ άλλων με την επίδοξη ηθοποιό Κρίστα Αλεν, τη σερβιτόρα Σάρα Λάρσον, το μοντέλο Ελιζαμπέτα Κανάλις, την πρώην παλαιστή (!) Στέισι Κίμπλερ. Κοινός παρονομαστής τους; Ηταν γυναίκες κάθε άλλο παρά διάσημες, χωρίς ιδιαίτερες επαγγελματικές επιτυχίες, που έμπαιναν στη ζωή του και ακολουθούσαν τους δικούς του ρυθμούς. Μερικές, μάλιστα, «εξαργύρωσαν» το παρελθόν τους μαζί του με μικρούς ρόλους σε σαπουνόπερες, με συμμετοχή σε ριάλιτι ή με ακριβοπληρωμένες φωτογραφίσεις. Κατόπιν χωρισμού, εννοείται.

Κι ενώ αυτές οι εναλλαγές ταιριάζουν απόλυτα στην περιγραφή ενός πλεϊμπόι, ο ίδιος ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε διαφορετική εικόνα για τον εαυτό του. «Καθώς μεγαλώνεις, η εικόνα του καρδιοκατακτητή δεν είναι πια χαριτωμένη – όχι όπως όταν είσαι 18 ετών και βγαίνεις με ένα τσούρμο κορίτσια. Αν έχεις περάσει τα 40 και εξακολουθείς να ζεις έτσι, είναι μάλλον λυπηρό…» δήλωσε πριν από λίγα χρόνια.

Η πεθερά και η Daily Mail

Πόσο σημαντική είναι η Αμάλ για τον Κλούνεϊ φάνηκε από τον τρόπο που αντέδρασε σε πρόσφατο δημοσίευμα της Daily Mail. Η βρετανική εφημερίδα υποστήριζε ότι η μέλλουσα πεθερά του, δημοσιογράφος Μπαρία Αλαμουντίν, διαφώνησε με το γάμο γιατί εκείνος δεν ανήκει, όπως η οικογένειά της, στη θρησκευτική κοινότητα των Δρούζων – και ότι έχει πει… στη μισή Βηρυτό πως η κόρη της θα μπορούσε να βρει έναν καλύτερο σύζυγο.

Ο ηθοποιός, για πρώτη φορά, έχασε την ψυχραιμία του. Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύτηκε στη USA Today διευκρίνισε ότι η πεθερά του όχι μόνο δεν ανήκει στους Δρούζους, αλλά δεν έχει καν επισκεφτεί τη Βηρυτό όσο ο ίδιος και η Αμάλ είναι ζευγάρι. «Αυτή τη φορά το θέμα ξεπερνά ένα φαιδρό ταμπλόιντ και μπαίνει στο πεδίο της υποκίνησης της βίας», τόνισε. «Η ανευθυνότητα με την οποία κάποιοι εκμεταλλεύονται ανύπαρκτες θρησκευτικές διαφορές συνιστά τουλάχιστον αμέλεια και είναι επικίνδυνη. Η ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε να βάλει φωτιά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μόνο και μόνο για να πουλήσει εφημερίδες είναι εγκληματική».

Η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη, ο σταρ την αρνήθηκε και οι προετοιμασίες του γάμου συνεχίζονται. Το μυστήριο μάλλον θα γίνει σε κάποιο βενετσιάνικο παλάτσο και όχι στην έπαυλή του στη λίμνη Κόμο (την οποία αγόρασε το 2001) – γιατί το ζευγάρι θέλει αφενός να μην ενοχλήσει τους γείτονές του και αφετέρου να προστατεύσει τους καλεσμένους του από το κυνηγητό των παπαράτσι. Ο γαμπρός θα φορέσει κοστούμι διά χειρός Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος δεν είναι μόνο ο αγαπημένος σχεδιαστής του αλλά και στενός φίλος του. Η νύφη πιθανότατα έχει επιλέξει μια δημιουργία του Οσκαρ ντε λα Ρέντα. Τέλος, φήμες θέλουν για κουμπάρο τον Μπραντ Πιτ.

Μένει να δούμε αν ο έγγαμος βίος θα είναι ανέφελος και αν θα βγει αληθινή η πρόβλεψη που ο Κλούνεϊ είχε κάνει σε συνέντευξή του το 2000: «Είναι δύσκολο για μένα να είμαι σε σχέση», είχε πει, «γιατί η πρώτη αγάπη μου είναι η δουλειά μου και ακολουθούν οι φίλοι μου. Αλλά είμαι σίγουρος πως κάποτε αυτό θα αλλάξει. Θα υπάρξει μια γυναίκα που θα μου περάσει τη… θηλιά και θα με κάνει να θέλω να τα θυσιάσω όλα για χάρη της…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή