Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κενυάτης συγγραφέας Ngugi wa Thiong’o (φωτ.) συγκεντρώνει, σύμφωνα με τους ειδικούς (τις στοιχηματικές εταιρείες, που σπάνια πέφτουν έξω σε κάτι τέτοια), τις περισσότερες πιθανότητες για το Νομπέλ Λογοτεχνίας, το οποίο θα απονεμηθεί τον επόμενο μήνα. Η κοινωνικά φορτισμένη γραφή του σε συνδυασμό με όσα αυτό του κόστισε κατά τη διάρκεια της ζωής του (φυλακίσεις) δημιουργούν μια ελκυστική υποψηφιότητα δίπλα σε αυτές του Χαρούκι Μουρακάμι και του Φίλιπ Ροθ, που είναι επίσης εκ των φαβορί.

…Την ψυχραιμία της έχασε (και λογικά) η Τζένιφερ Λόρενς, η οποία ήταν ένα από τα βασικά θύματα του σκανδάλου με τις γυμνές φωτογραφίες διασημοτήτων που διέρρευσαν κατά δεκάδες τις τελευταίες μέρες στο Διαδίκτυο. Η 24χρονη ταλαντούχα ηθοποιός, με ήδη ένα Οσκαρ στην κατοχή της, δήλωσε εξοργισμένη για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς της και πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να προσαγάγει τους ενόχους. Ολη αυτή η ιστορία, πάντως, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο, τα οποία μόνο ασφαλή δεν φαίνεται να είναι.

…Νέο αλμπουμ θα κυκλοφορήσουν ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια οι Faith no More. Οι Αμερικανοί πρωτοπόροι του εναλλακτικού και πειραματικού μέταλ ήχου ξαναμπήκαν στο στούντιο σχεδιάζοντας την επιστροφή τους, και όπως δήλωσε ο μπασίστας Μπίλι Γκάουλντ: «Ελπίζουμε να μην ακουγόμαστε σαν ένα μάτσο πενηντάρηδες… που στην πραγματικότητα είμαστε!». Ο δρόμος πάντως μέχρι την κυκλοφορία του άλμπουμ, τον Απρίλιο, είναι μακρύς, οπότε έως τότε ας ξεσκονίσουμε λίγη «Angel Dust» από τον παλιό αγαπημένο δίσκο και ας περιμένουμε.

…Τον γνωρίζουμε λόγω των κινηματογραφικών αριστουργημάτων όπως «Ο άνθρωπος ελέφαντας», το «Μπλε βελούδο» και το «Mulholland Drive». Ωστόσο λίγοι ξέρουν πως ο Ντέιβιντ Λιντς εκτός από μεγάλος σκηνοθέτης είναι και ικανότατος ζωγράφος. Η πρώτη του συγκεντρωτική έκθεση με τίτλο «David Lynch: The Unified Field» ανοίγει την επόμενη εβδομάδα στην Ακαδημία Τεχνών της Πενσιλβάνια. Καμιά φορά το ταλέντο δίνεται παραπάνω από απλόχερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή