Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Τορόντο, όπου διεξάγεται το 39ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ, με πολλούς αστέρες ηθοποιούς και σκηνοθέτες να παρελαύνουν για τις πρεμιέρες, υπάρχει και η σκιά ενός απόντος. Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι (φωτ.), που πέθανε πρόωρα τον Ιούνιο του 2013, θα ήταν λογικά και αυτός παρών για την πρεμιέρα της ταινίας «The Drop». Είναι ταινία στην οποία έχει μεγάλο ρόλο, ο πρώτος μεγάλος μεταθανάτιος ρόλος του. Παίζει τον ιδιοκτήτη ενός μπαρ στο Μπρούκλιν, που ξεπλένει χρήμα. Η ταινία βασίζεται σε σενάριο του Dennis Lehane.

…Στις 7 Δεκεμβρίου, στον Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, θα απονείμουν τα ετήσια βραβεία Kennedy Center που τιμούν προσωπικότητες του πολιτισμού. Φέτος, ανάμεσα στους εκλεκτούς, συγκαταλέγεται και ο Στινγκ, ένας από τους ελάχιστους Βρετανούς που έχουν λάβει αυτήν την αμερικανική τιμή στην ιστορία του θεσμού. «Δεν το περίμενα. Είμαι ενθουσιασμένος», είπε. «Είμαι ο 18ος Βρετανός που παίρνει το βραβείο Κένεντι, μαζί με τον Κάρι Γκραντ και την Τζούλι Αντριους». Στην ίδια τελετή θα βραβευτούν επίσης ο Τομ Χανκς, η Λίλι Τόμλιν, ο Αλ Γκριν και η χορεύτρια Πατρίσια ΜακΜπράιντ.

…Στις μελωδίες που σφράγισαν το Βερολίνο και την Κεντρική Ευρώπη τη δεκαετία 1925-1935, στρέφεται «ο πιο διάσημος τενόρος», Γιόνας Κάουφμαν, με το νέο του άλμπουμ που κυκλοφορεί στις 15 Σεπτεμβρίου με τίτλο «You Mean the World to Me» (Sony Classical). Ανασυστήνει τη μοναδική ατμόσφαιρα της μεσοπολεμικής οπερέτας, των τραγουδιών που συνδύαζαν το στυλ του ’30 με το κλασικό ύφος, πολλά από τα οποία ακούγονταν για πρώτη φορά στις ομιλούσες ταινίες.

…Το Λέστερ ήταν η πόλη με την οποία συνδέθηκε και στο Πανεπιστήμιο άφησε το αρχείο. Η δημιουργός του Adrian Mole, η δημοφιλής συγγραφέας Σου Τάουνσεντ, που πέθανε τον περασμένο Απρίλιο στα 68 της χρόνια, είναι το θέμα μιας έκθεσης που μόλις εγκαινιάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ. Ενα μιούζικαλ με θέμα τον Αdrian Mole θα ανέβει στο Curve Theatre του Λέστερ το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή