Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είχε στο ενεργητικό του μεγάλες σκηνοθετικές επιτυχίες στον ελληνικό κινηματογράφο, που έμειναν αξέχαστες στο κοινό της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Ο Γιώργος Σκαλενάκης (φωτ.) «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, έχοντας υπογράψει ταινίες όπως οι «Διπλοπενιές», «Ντάμα Σπαθί» και «Αχ, αυτή η γυναίκα μου» κ.ά. Εργάσθηκε επίσης στην ελληνική τηλεόραση, σκηνοθετώντας πολλές τηλεοπτικές σειρές, όπως η συνεργασία του με τον Κλάους Κίνσκι στην τηλεοπτική σειρά «Κατοχή» το 1973. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Τρίτη στις 14.00 στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

… Eλληνικό χρώμα είχε το φετινό διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο.Το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας απέσπασε η ταινία «A Single Body» του Ελληνα της Διασποράς Σωτήρη Δουνούκου. Το φιλμ, που αποτελεί γαλλο-αυστραλέζικη παραγωγή, πραγματεύεται την ιστορία δύο εκπαιδευόμενων εργατών, του Ντέιβιντ και του Γουάνι, που ονειρεύονται να ανοίξουν το δικό τους κρεοπωλείο. Η άφιξη ενός νέου εργάτη, όμως, φέρνει προβλήματα στη φιλία τους. Το μεγάλο βραβείο απέσπασε η ταινία «The Imitation Game» του Μόρτεν Τίλντουμ, με πρωταγωνιστή τον γνωστό από τη σειρά Sherlock Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

…Στη γειτονιά του Κάμντεν στο Λονδίνο τοποθετήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε ένα άγαλμα, για να τιμήσει τη μνήμη ενός αδικοχαμένου ποπ ειδώλου. Πρόκειται για την Εϊμι Γουάινχαουζ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 27 ετών, παλεύοντας με τις εξαρτήσεις στο αλκoόλ και τα ναρκωτικά. Ο γλύπτης που έκανε το παραστατικό γλυπτό λέγεται Σκοτ Ιτον. Ηδη εκατοντάδες θαυμαστές από διάφορα μέρη του κόσμου έσπευσαν να φωτογραφηθούν με το έργο του.

…Εχει εκατομμύρια φανατικούς ακροατές σε ολόκληρο τον κόσμο, που περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη δισκογραφική του κίνηση. Ο Λέοναρντ Κοέν έχει έτοιμο το καινούργιο του άλμπουμ το οποίο έχει τίτλο «Popular Problems» και μια προγεύσή του μπορεί να βρει κανείς στον δικτυακό τόπο της Guardian.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή