Πρόσωπα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Δημήτρης Ιωακειμίδης (φωτ.), πιο γνωστός για τη συμμετοχή του σε κινηματογραφικές παραγωγές όπως ο «Παπαφλέσσας», «Τα παιδιά της πιάτσας», «Οι βάσεις και η Βασούλα» κ.ά., αλλά και τηλεοπτικές σειρές, μεταξύ των οποίων το «Ημερολόγιο ενός θυρωρού». Είχε, επίσης, σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ ήταν ιδρυτής του θεάτρου «Πολύτεχνο». Ο γνωστός ηθοποιός είχε γεννηθεί το 1939 στη Νέα Ιωνία και πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

…Tην υπόσχεση ότι θα παίξουν ολόκληρο το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο «The Holy Bible» στις επερχόμενες εμφανίσεις τους έδωσαν στους θαυμαστές τους οι Manic Street Preachers. Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την κυκλοφορία του πλέον κλασικού δίσκου, αλλά και την τελευταία, επεισοδιακή συναυλία πριν από την εξαφάνιση του κιθαρίστα τους, Richey Edwards, τα τρία εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος –James Dean Bradfield, Nicky Wire και Sean Moore– θα δώσουν μία σειρά συναυλιών στη Μεγάλη Βρετανία, με αφετηρία τη Γλασκώβη στις 8 Δεκεμβρίου. Η μπάντα πρόσφατα κυκλοφόρησε το δωδέκατο άλμπουμ της με τίτλο «Futurology».

…Μισό εκατομμύριο ευρώ για τη διοργάνωση εκδηλώσεων προς τιμήν του νομπελίστα λογοτέχνη Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας. Το 2015 έχει ανακηρυχθεί σε χρονιά Γέιτς, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Ιρλανδού ποιητή. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα προσελκύσουν 85.000 επιπλέον επισκέπτες από όλο τον κόσμο στη γενέτειρά του, το Δουβλίνο, και ολόκληρη την Ιρλανδία.

…Με το ενδεχόμενο να δεχθεί «επίσκεψη» από τη Scotland Yard έχει έρθει αντιμέτωπη η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας Χίλαρι Μάντελ, μετά τη δημοσίευση, στην ιστοσελίδα της Guardian, του αμφιλεγόμενου διηγήματός της, που περιγράφει τη –φανταστική– δολοφονία της Μάργκαρετ Θάτσερ από τον IRA στις 6 Αυγούστου του 1983.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή