Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας από τους «μεγάλους» της σύγχρονης βρετανικής τζαζ, ο τρομπετίστας και συνθέτης Κένι Ουίλερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Γεννημένος στο Τορόντο το 1930, ο Ουίλερ εγκαταστάθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1952 και τις επόμενες δεκαετίες συνεργάστηκε με προσωπικότητες όπως ο Ρόνι Σκοτ, ο Στιβ Κόλμαν και ο Τζον Ντάκγουορθ. Το άλμπουμ «Angel Song» που κυκλοφόρησε το 1997, θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα του. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του προγράμματος για νεαρούς τζαζίστες της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής της Βρετανίας.

…Μεγάλο τιμητικό αφιέρωμα στον Μπομπ Ντίλαν με τη συμμετοχή γνωστών μουσικών, όπως ο Νιλ Γιανγκ, ο Τζακ Ουάιτ και οι Black Keys, προγραμματίζεται για τις 6 Φεβρουαρίου δύο ημέρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι. Η συναυλία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και πραγματοποιείται με αφορμή την ανακήρυξη του Ντίλαν σε προσωπικότητα της χρονιάς από το Ιδρυμα MusiCares, το οποίο αποτελεί τμήμα του Grammy Foundation και παρέχει υποστήριξη σε ανθρώπους από τον χώρο της μουσικής.

…Ενας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του φανταστικού ρεαλισμού στην Ελλάδα, ο Γιώργος Δέρπαπας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Γεννημένος στην Κατερίνη το 1937, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και το 1957 εγκαταστάθηκε στο Αμβούργο, όπου πραγματοποίησε την πρώτη ατομική του έκθεση. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μακριά από το καλλιτεχνικό προσκήνιο, όμως συνέχισε να εργάζεται, φιλοτεχνώντας πίνακες, σχέδια, ψηφιδωτά, γλυπτά και χαρακτικά. Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου (Ελ. Βενιζέλου 63-71, Νέα Ιωνία) διοργανώνει αναδρομική έκθεση έργων του από τις 20 Οκτωβρίου.

…Την πρώτη θέση στα charts του Αμερικανικού Βillboard κατέκτησε το τελευταίο άλμπουμ της Μπάρμπρα Στρέιζαντ με τίτλο «Partners». Η Στρέιζαντ είναι πλέον η μοναδική καλλιτέχνις, που έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή της λίστας τουλάχιστον μία φορά κάθε δεκαετία από το 1963 έως σήμερα, ενώ μόνο οι Beatles και ο Jay-Z έχουν σημειώσει περισσότερες «πρωτιές» στην ιστορία του Billboard.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή