Πρόσωπα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα τον θυμόμαστε για πάντα». Ενα συγκινητικό μνημόσυνο για τον Ρόμπιν Γουίλιαμς, περίπου ενάμιση μήνα μετά τον θάνατό του, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στο Curran Theatre του Σαν Φρανσίσκο. Εκατοντάδες φίλοι του μαζεύτηκαν για να θυμηθούν τον ηθοποιό της «Mrs Doubtfire», ανάμεσά τους η Γούπι Γκόλντμπεργκ, ο Μπεν Στίλερ κ.ά. Ο φίλος επί σειρά ετών Μπίλι Κρίσταλ άνοιξε την τελετή, ενώ επίσης μίλησαν τα τρία παιδιά του Γουίλιαμς. Σε όλους τους δικούς του δόθηκαν βραχιόλια που έγραφαν «Αγάπη, η ησυχία της ζωής».

… Στην Ελλάδα θα βρίσκεται τον Οκτώβριο ο νεαρός Μεξικανός συγγραφέας Odin Dupeyron με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά του βιβλίου του για όλες τις ηλικίες με τίτλο «Και το παραμύθι δεν τελείωσε» από τις εκδόσεις Καλέντη. Ο Οντίν Ντουπεϊρόν εκτός από τη συγγραφή ασχολείται με την υποκριτική, τη μουσική, τη σκηνοθεσία και τον σχεδιασμό ρούχων. «Και το παραμύθι δεν τελείωσε» είναι το πρώτο του βιβλίο και έγινε στο Μεξικό εθνικό μπεστ σέλερ! Σε αυτό ο συγγραφέας δανείζεται τη βασική αφηγηματική φόρμα, τους χαρακτήρες και την απλότητα του παραμυθιού για να φιλοσοφήσει περί του νόμου της ζωής.

… Στην Ιταλία στο Teatro del Casino του Sanremo θα πραγματοποιηθεί η βραδιά απονομής του διεθνούς μουσικού βραβείου Premio Tenco στη «δική μας» Μαρία Φαραντούρη (φωτ.) για τη συμβολή της τραγουδίστριας στη διάδοση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.

… Οποιος προλάβει ας πεταχτεί στο Λονδίνο. Τελευταίες μέρες για την παρουσίαση του έργου του Σαμ Σέπαρντ «True West», που αναβίωσε τον Σεπτέμβριο στο Tricycle Theatre του Λονδίνου. Ο γνωστός Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, που μοιράζει τώρα πια τον χρόνο του ανάμεσα στη φάρμα του στο Κεντάκι και στο σπίτι του στο Νέο Μεξικό, πρόκειται σύντομα να εκδώσει την πρώτη του νουβέλα για την οποία δεν έχει αποκαλύψει πολλά… «Νιώθω πως γεννήθηκα θεατρικός συγγραφέας, όμως η πρόζα πάντα μου φαινόταν ακατανόητη», έχει πει σε συνέντευξή του. «Πώς μπορούν κάποιοι να γράφουν για χρόνια; Εγώ δουλεύω τη νουβέλα αυτή για δέκα χρόνια»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή