Πρόσωπα: Ο Πολ Οστερ στην Αθήνα

Πρόσωπα: Ο Πολ Οστερ στην Αθήνα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διάσημος Βρετανός κλαρινετίστας της τζαζ Acker Bilk άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών. Ο γνωστός μουσικός εκπροσωπούσε την τζαζ αναβίωση της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Ο Μπιλκ δημιούργησε την πρώτη του μπάντα όταν τελείωσε τον στρατό και στη διάρκεια της καριέρας του πήρε πολλά βραβεία. Ανάμεσα στις μεγάλες του επιτυχίες ήταν οι συνθέσεις «Stranger on the Shore», «Summer Set» και «Buona Sera».

…Στην Αθήνα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ο συγγραφέας της «Τριλογίας της Νέας Υόρκης» Πολ Οστερ για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με τον δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη και το αθηναϊκό κοινό. Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς ο Αμερικανός Πολ Οστερ έπλασε έναν μύθο γύρω από το όνομα και το πρόσωπό του μέσα από μια σειρά συναρπαστικών μυθιστορημάτων με έντονο το χρώμα της Νέας Υόρκης και του Μπρούκλιν. Η εκδήλωση στη Στέγη ξεκινάει στις 7 μ.μ. και έχει δωρεάν είσοδο (με δελτία προτεραιότητας).

…Μια ιδιαίτερη μουσικός με μεγάλο ταλέντο, η Μαρίκα Κλαμπατσέα, σοπράνο, πιανίστρια και συνθέτης στην πρωτοποριακή μουσική βρίσκεται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες με συναυλίες της στην Αθήνα. Λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνισή της στο Μουσείο Μπενάκη, αυτή την Παρασκευή στον εναλλακτικό χώρο Ρότα Art Coffee Community στα Εξάρχεια θα παρουσιάσει τη μουσική βραδιά «Parody or it hurts? » με τραγούδια ροκ, μπλουζ, όπερα αλλά και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Στις 9.30 μ.μ. (Σόλωνος 124, Εξάρχεια)

…Μια έκθεση αφιερωμένη στον κορυφαίο Ελληνα συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων αντλώντας υλικό από το αρχείο του Συλλόγου Φίλων του συνθέτη. Τα εγκαίνια θα δοθούν την Τετάρτη (7 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα». Χειρόγραφα, προγράμματα συναυλιών, κριτικές, βραβεία, φωτογραφίες, ειδική οπτικοακουστική προβολή μιλούν για τη ζωή και το έργο του λιγομίλητου Ηπειρώτη δημιουργού και αγαπητού δασκάλου μεγάλης μερίδας της νέας γενιάς Ελλήνων συνθετών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή