Πρόσωπα: στον νουάρ κόσμο του Βορρά

Πρόσωπα: στον νουάρ κόσμο του Βορρά

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aμεση υπήρξε η αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια στο χθεσινό δημοσίευμα της «Κ» για τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα. Οπως ενημέρωσε η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαθέτει έναν αστυνομικό για φύλαξη του μνημείου σε 24ωρη βάση. Το Μνημείο Ολοκαυτώματος, στον πεζόδρομο της Ερμού με θέα στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, βανδαλίστηκε στις 31.10.14 για δεύτερη φορά φέτος.

…Πάμε Σκανδιναβία, που λέει ο λόγος. Κι όμως ένα ταξίδι στον κόσμο των συγγραφέων νουάρ του Βορρά θα μας πάει με τον δικό της τρόπο η Μάγια Λυμπεροπούλου από αύριο και για τρεις Πέμπτες του Νοεμβρίου στο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, 5.30 μ.μ.). Αρχή με τον Σουηδό Αρνε Νταλ, ακολουθούν οι Τζο Νέσμπο (Νορβηγία) και Αρναλδούρ Ινδρίντασον (Ισλανδία). Η Μάγια Λυμπεροπούλου θα διαβάσει αποσπάσματα με φόντο μουσική που έχει επιλέξει ειδικά. Απόγευμα με καφεδάκι και λογοτεχνία λοιπόν, να είστε εκεί!

…Στην ίδια «σκανδιναβική» ατμόσφαιρα που φαίνεται πως αγαπούν οι Αθηναίοι η εκδήλωση της ερχόμενης Τρίτης (11/11, 8 μ.μ.) στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων). Εκεί θα συναντήσουμε ζωντανά τον Φινλανδό συγγραφέα Matti Ronka, ο οποίος θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιάννη Ράγκο, με αφορμή το βιβλίο του Ρόνκα που κυκλοφορεί στα ελληνικά «Ο άνθρωπος που έμοιαζε με δολοφόνο» (εκδ. Παπαδόπουλος). Βραδιά crime stories. Είπαμε μας αρέσουν!

…Ας επιστρέψουμε στα δικά μας πρόσωπα. Ενα αφιέρωμα σε μια Ελληνίδα τραγουδίστρια που δεν ξεχνιέται. «9 χρόνια χωρίς τη Βίκυ Μοσχολιού» μεθαύριο το βράδυ στην Galerie Δημιουργών στη Νέα Κηφισιά (Χελιδονούς 28, 9 μ.μ.). Με σεβασμό και αγάπη η Πόπη Διαμαντοπούλου θα ερμηνεύσει μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της Βίκυς Μοσχολιού. Μαζί της οι Μαρίνα Τσοκάνη και Παντελής Γκόγκος. Υπεύθυνη του πολυχώρου της Galerie Δημιουργών είναι η πιανίστρια Πηγή Λυκούδη. Μια ωραία ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό στέκι των βορείων προαστίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή