Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρύτερο κοινό έμαθε καλά τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Αμφίπολη. Ομως για όσους παρακολουθούν από κοντά την επιστημονική και πολιτιστική ζωή, η Λίνα Μενδώνη  (φωτ.) είναι γνωστή και για την αγάπη της για την Αθήνα, αλλά και την υψηλή της θεωρητική κατάρτιση. Με τις δύο αυτές ιδιότητες θα μιλήσει απόψε στις 7.30 στον χώρο «Εβδομος» (Καρ. Σερβίας 4, 7ος όροφος) με θέμα «Μνήμη και πολιτιστικό τοπίο της Αθήνας» και στο πλαίσιο των αθηναϊκών διαλέξεων της αρχιτεκτονικής εταιρείας CFCOMPANY. Προκράτηση θέσεων στο 210-92.29.467, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

…Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γκλεν Λάρσον, παραγωγός επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών όπως ο «Ιππότης της ασφάλτου» και το «Battlestar Galactica». Καταξιωμένος μουσικός και συνθέτης, είχε μεταξύ άλλων συνθέσει τη γνωστή μελωδία του «Ιππότη της ασφάλτου». Γεννημένος στην Καλιφόρνια το 1937, έκανε τα πρώτα του βήματα στη σκηνή τη δεκαετία του ’50 ως μέλος του κουαρτέτου the Four Preps, ενώ τη δεκαετία του ’60 εργάστηκε στην παραγωγή δημοφιλών αμερικανικών σειρών όπως «Ο φυγάς» και «The Six Million Dollar Man».

…Φόρο τιμής σε έναν μεγάλο του ελληνικού τραγουδιού αποτίουν 18 Ελληνες εικαστικοί της νεότερης γενιάς με τα έργα τους, οι οποίοι άντλησαν έμπνευση από τη ζωή και το έργο του για να φιλοτεχνήσουν τα έργα της ομαδικής επετειακής έκθεσης «Στο υπόγειο νησί του». Η έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 μ.μ. στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20), με αφορμή τα εβδομηκοστά γενέθλια του Διονύση Σαββόπουλου   καθώς και τη συμπλήρωση μισού αιώνα συνεχούς παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι.

…Αφίξεις! Στο Hub (Αλκμήνης 5, Πετράλωνα, 7 μ.μ.) θα βρεθεί μεθαύριο (21/11) η Αριάννα Χάφινγκτον-Στασινοπούλου με αφορμή το νέο της βιβλίο «Δες τη ζωή αλλιώς» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα. Την Τρίτη (25/11) στο Gazarte (Βουτάδων 34, 8 μ.μ.) θα μιλήσει η Βικτόρια Χίσλοπ  κι αυτή προσκεκλημένη των Public για το νέο της έργο «Η Ανατολή» (εκδ. Διόπτρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή