H «εξαφάνιση» της Sharon Stone

4' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λίγες μέρες η Σάρον Στόουν θα σταθεί για μία ακόμη φορά μπροστά στις κάμερες. Και μάλιστα, με τον Λικ Μπεσόν να τη σκηνοθετεί. Μόνο που το προϊόν της συνεργασίας τους δεν θα είναι ταινία, αλλά μια τηλεοπτική διαφήμιση για λογαριασμό του γαλλικού οίκου οπτικών Alain Afflelou. Πολλοί ίσως μειδιάσουν ειρωνικά. Είναι αλήθεια ότι στα σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια της σταδιοδρομίας της, το σεξαπίλ της ουδείς αμφισβήτησε, τις υποκριτικές της ικανότητες αντιθέτως πολλοί. Είναι επίσης γεγονός ότι, πέρα από την τεράστια εμπορική επιτυχία του «Βασικού ενστίκτου» του Πολ Βερχόφεν (1992) -όπου ενσάρκωσε την παγερή, κυνική, αλλά ακαταμάχητη Κάθριν Τρεμέλ- και με εξαίρεση το «Καζίνο» του Μάρτιν Σκορσέζε (1995), που της εξασφάλισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα, οι περισσότεροι ρόλοι της δεν έτυχαν ιδιαίτερα ένθερμης υποδοχής· όχι μόνο από τους κριτικούς, αλλά και από το κοινό. Τα τελευταία χρόνια έχει περιοριστεί στο να συμμετέχει σε τηλεοπτικές σειρές και κάποιες κινηματογραφικές παραγωγές (όπως τον «Ερασιτέχνη ζιγκολό» του Τζον Τορτούρο), που δεν είχαν όμως τη δυναμική να απογειώσουν ξανά την καριέρα της.

Η ίδια, στα 56 της πλέον, δείχνει να το έχει αποδεχθεί. «Ξέρω πως ως ηθοποιός δεν είμαι φτιαγμένη από το ίδιο “υλικό” με τη Μέριλ Στριπ, δεν έχω τη δική της τεχνική άνεση. Δεν θα μπορούσα ποτέ να υποδυθώ τη Μάργκαρετ Θάτσερ», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Paris Match. «Και από την άλλη, πάει καιρός που κανένα πραγματικά ενδιαφέρον σενάριο δεν έχει φτάσει στα χέρια μου. Αλλά δεν με πειράζει. Η ζωή μου δεν εξαρτάται πια από το αν θα μου ανατεθεί ή όχι κάποιος σημαντικός ρόλος. Εχω αποφασίσει να είμαι ευτυχισμένη. Ναι, όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η ευτυχία για μένα είναι επιλογή και απόφαση – και απαιτεί πειθαρχία. Οπως το να πας στο γυμναστήριο!»

Δεν αντιμετώπιζε πάντα έτσι τη ζωή της. Οι δυσκολίες την ατσάλωσαν. Το 2001, από ανεύρυσμα, έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία που λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία και ανακάλυψε ότι πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη. Tο 2004 χώρισε από τον δεύτερο σύζυγό της, δημοσιογράφο Φιλ Μπρονστάιν, μ’ ένα επεισοδιακό διαζύγιο που επί μήνες τροφοδοτούσε τα ταμπλόιντ. Είχε προηγηθεί, το 1987, ένας ακόμη επώδυνος χωρισμός από τον πρώτο της άντρα, τηλεοπτικό παραγωγό Μάικλ Γκρίνμπεργκ. «Απέτυχα στην υγεία μου, απέτυχα στους γάμους μου, απέτυχα σε όλα!» έχει πει στη βρετανική Mirror. «Αλλά κατάφερα να μαζέψω τα κομμάτια μου, να σταθώ ξανά στα πόδια μου και να συνεχίσω… Ενας φίλος μου λέει κάθε μέρα στην προσευχή του: Θεέ μου, σ’ ευχαριστώ γι’ αυτά που μου έδωσες, αλλά περισσότερο για εκείνα που μου πήρες. Ως βουδίστρια, το πιστεύω κι εγώ». 

Στη νέα της ζωή πρωταγωνιστές είναι οι τρεις υιοθετημένοι γιοι της: ο 14χρονος Ρόαν (την επιμέλειά του έχει ο τέως σύζυγός της), ο 9χρονος Λερντ και ο 8χρονος Κουίν. Ξυπνάει για να πάρουν μαζί πρωινό, τις περισσότερες μέρες τούς πηγαίνει η ίδια στο σχολείο, ταξιδεύουν συχνά ανά τον κόσμο, απολαμβάνει κάθε στιγμή μαζί τους. «Πάντα ήθελα να γίνω μητέρα. Δυστυχώς, είχα πάρα πολλές αποβολές και επέλεξα να υιοθετήσω τους γιους μου, που σήμερα αποτελούν τη μεγαλύτερη προτεραιότητά μου. Θέλω να μεγαλώσουν και να έχουν γλυκές αναμνήσεις από στιγμές που θα έχουμε μοιραστεί και θα τις νοσταλγούν», λέει. «Ο Ρόαν έρχεται στο Λος Αντζελες ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό. Ο Λερντ είναι πολύ τρυφερός -όλο μου λέει πόσο με αγαπάει- αλλά και υπερδραστήριος, σωστός… πύραυλος. Μπορεί να γυρίσει από το σχολείο και να παίζει βιολί όλο το βράδυ! Και ο Κουίν μού εκμυστηρεύεται τα πάντα. Τίποτε άλλο δεν μετράει…»

Δεν χρειάζεται όμως έναν άντρα στο πλευρό της; Με το μοντέλο Μάρτιν Μίκα από την Αργεντινή, τελευταίο «επίσημο» σύντροφό της και κατά 27 χρόνια νεότερό της, χώρισαν στις αρχές του 2013. Η απόφαση λέγεται πως ήταν δική της, αφενός επειδή θεωρούσε πως δεν είχαν τίποτα κοινό και αφετέρου επειδή η Σάρον ήθελε να αφοσιωθεί στην ανατροφή των παιδιών της. «Δεν αποζητώ πια ρομαντικούς δεσμούς», εξήγησε μιλώντας στο Paris Match. «Ναι, έχω ανάγκη από κάποιον να με προστατεύει, φυσικά και θα ήθελα δίπλα μου έναν άντρα τρυφερό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του. Δεν θα έμπαινα στη διαδικασία μιας σχέσης μόνο και μόνο για να μην είμαι μόνη. Επιπλέον, οι περισσότεροι άντρες φοβούνται να με πλησιάσουν. Ενώ το μόνο που πρέπει να κάνουν για να με κερδίσουν είναι να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ευαισθησίες τους».

Το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφόρησε η φήμη ότι νέος άντρας στη ζωή της είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας, πρόσφατα χωρισμένος από τη Μέλανι Γκρίφιθ. Η Σάρον Στόουν το διέψευσε κατηγορηματικά. «Ο Αντόνιο είναι σαν αδελφός μου και η Μέλανι ήταν παρούσα σε όλα τα γενέθλια και των τριών γιων μου. Είναι η οικογένειά μου». Δεν διαψεύδει όμως ότι έχει αρχίσει να γράφει την αυτοβιογραφία της. «Εχω ήδη γράψει 45.000 λέξεις. Είμαι σε καλό δρόμο!» Σ’ αυτήν υπόσχεται να μοιραστεί με τους αναγνώστες όσα συναρπαστικά έζησε μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Οχι, μυστικά ομορφιάς δεν θα περιλαμβάνει το βιβλίο. Η Αμερικανίδα σταρ, άλλωστε, εδώ και χρόνια «τιμά» τις ρυτίδες της, εκφράζοντας σε κάθε ευκαιρία την αντίθεσή της στις αισθητικές επεμβάσεις: «Δεν νομίζω ότι οι μακιγιέρ, οι κομμωτές ή οι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να κάνουν μια γυναίκα όμορφη. Μια γυναίκα ακτινοβολεί αν είναι γεμάτη από ζωή και εμπειρίες». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή