Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα και αυτοί που δεν διαβάζουν κόμικς, σίγουρα ξέρουν τη Marvel, που έχει συνδέσει το όνομά της με τρομερούς υπερήρωες. Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα παραγωγής ταινιών που να στηρίζονται σε «χάρτινες» ιστορίες. Και φαίνεται ότι βρήκε και ιδανικό πρωταγωνιστή. Ο ηθοποιός Αλ Πατσίνο (φωτ.) επιβεβαίωσε ότι έχει κάνει διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της εταιρείας, Κέβιν Φέιζ. Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός βρήκε πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα της συνεργασίας με τη Marvel, που ανήκει στην Disney.

…Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις αρχές Φεβρουαρίου και αναμένεται με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οχι άδικα, καθώς ο Μπομπ Ντίλαν θα δώσει νέα ζωή σε μερικά από τα πιο κλασικά τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα και θέλει να τα «βγάλει από τον τάφο», όπως δήλωσε ο γνωστός τραγουδοποιός. Η κυκλοφορία σηματοδοτεί τη δισκογραφική επιστροφή του Ντίλαν ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια. Ο τίτλος του θα είναι «Shadows in the night» και θα περιλαμβάνει επιτυχίες όπως το «Why try to change me now».

…Κέρδισε το πιο εμβληματικό βραβείο του κόσμου για τη λεπτότητα και την ευαισθησία με την οποία χειρίζεται τα θέματα της μνήμης. Ο Πατρίκ Μοδιάνο στην ομιλία που έδωσε μερικές ημέρες πριν στη Στοκχόλμη, αποδεχόμενος το βραβείο Νομπέλ, τόνισε πως υπάρχει μεγάλη διάσταση ανάμεσα στη σημερινή εποχή και εκείνη του Προυστ, ο οποίος επίσης στήριξε τη γραφή του στην ανάκληση του παρελθόντος. Υπογράμμισε ότι σήμερα η μνήμη πατάει σε πιο ασταθές έδαφος και είναι σε συνεχή μάχη με την αμνησία και τη λήθη, εν αντιθέσει με τον Προυστ, όπου αναδύεται στα βιβλία του σαν ένα tableau vivant.

…Aλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου από τον Αύγουστο του 2015. Και μάλιστα, η νέα επικεφαλής θα είναι γυναίκα. Πρόκειται για τη διεθνώς γνωστή δημιουργό ντοκιμαντέρ Χάνα Ρότσιλντ , που θα ηγηθεί του διοικητικού συμβουλίου του μουσείου. Η Ρότσιλντ έχει κάνει ντοκιμαντέρ για τον Πίτερ Μάντελσον, την Τζόαν Κόλινς και τον Φρανκ Αουερμπαχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή