Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται ο πολυβραβευμένος Γαλλοτυνήσιος σχεδιαστής μόδας Αζεντίν Αλαϊά (φωτ.). Αγαπημένος σχεδιαστής διασημοτήτων όπως η Γκρέτα Γκάρμπο, η Lady Gaga και η Μισέλ Ομπάμα, ο Αλαϊά επιμένει να δηλώνει «μόδιστρος» και όχι «στυλίστας». Αύριο στις 7 μ.μ. θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και εικαστικό Δημοσθένη Δαββέτα για τη δημιουργία στα χρόνια της κρίσης και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα συμμετάσχει σε συζήτηση για τη σχέση μόδας και τέχνης στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2α).

…Είναι από εκείνα τα ηρωικά λογοτεχνικά περιοδικά που δεν πτοούνται από τις δυσκολίες. Το «Poesia» του Νικόλα Κροτσέτι, που έχει χαρίσει στο ιταλικό κοινό, ως μεταφραστής, πολλά ελληνικά μυθιστορήματα, έφτασε ήδη στο τεύχος 298. Και το αφιέρωμα αυτού του τεύχους είναι ένας Ελληνας τεχνίτης του λόγου, αρθρογράφος και ποιητής. Ο Παντελής Μπουκάλας κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού και το αφιέρωμα στο ποιητικό του έργο έχει τίτλο «Στον μίτο της ιστορίας».

…Ως οσκαρικό φαβορί για τον Α΄ ανδρικό ρόλο φαίνεται να περνάει ο Εντι Ρεντμέιν, ο οποίος ενσαρκώνει ιδανικά τον σπουδαίο φυσικό Στίβεν Χόκινγκ στη βιογραφική ταινία «Η θεωρία των πάντων». Η μάχη πάντως για τα φετινά Οσκαρ αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, αφού στην κούρσα υπάρχουν και άλλοι εξαιρετικοί ανδρικοί ρόλοι όπως εκείνοι των Μπένεντικτ Κάμπερμπατς («Το παιχνίδι της μίμησης»), Μάικλ Κίτον («Birdman») και Στιβ Καρέλ («Foxcatcher»).

…Ανακοινώθηκαν χθες τα ονόματα όσων θα εισαχθούν από το νέο έτος στο Rock and Roll Hall of Fame. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει εκείνο του Λου Ριντ, του σπουδαίου Αμερικανού μουσικού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2013. Ως frontman των Velvet Underground –μιας από τις μπάντες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία του ροκ– αλλά και με εξίσου εμβληματική μετέπειτα σόλο καριέρα, ο Λου Ριντ αποτελεί αναμφίβολα μια «υποχρεωτική» επιλογή για το Hall of Fame δίπλα σε άλλες όπως του Στίβι Ρέι Βόουν και των Greenday.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή