Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Εφυγε την Κυριακή από τη ζωή η ηθοποιός Μπίλι Γουάιτλο (φωτ.) σε ηλικία 82 ετών. Γνωστή από τους ρόλους της σε σημαντικές ταινίες όπως το «The Omen» του Ρίτσαρντ Ντόνερ και η «Φρενίτιδα» του Χίτσκοκ, αλλά κυρίως από τη θεατρική της παρουσία, η Αγγλίδα ηθοποιός ξεχώρισε για το ερμηνευτικό της χάρισμα. Ο θεατρικός κόσμος θα τη θυμάται ιδιαίτερα χάρη στην εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία της και τους χαρακτήρες που ερμήνευσε στα έργα του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα Σάμιουελ Μπέκετ.

…Τη μουσική βιομηχανία της δεκαετίας του 1980 και συγκεκριμένα το κομμάτι του μουσικού βιντεοκλίπ θα εξερευνήσει οΝτέιβιντ Φίντσερ μέσω μιας νέας σειράς παραγωγής του τηλεοπτικού δικτύου HBO. Ο σπουδαίος κινηματογραφικός σκηνοθέτης διατηρεί τον ήδη ανοιχτό από το «House of Cards» τηλεοπτικό του δίαυλο, ενώ παράλληλα επιστρέφει στις προσωπικές του δημιουργικές ρίζες, αφού το ξεκίνημα της καριέρας του έγινε στον χώρο των μουσικών βίντεο.

…Απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών η σπουδαία φωτογράφος του Observer Τζέιν Μπόουν. Με καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από μισόν αιώνα, η Μπόουν είναι «υπεύθυνη» για μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες φωτογραφίες διάσημων προσώπων όπως η βασίλισσα Ελισάβετ, οι Μπιτλς, ο μεγάλος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγεφ και ο ζωγράφος Φράνσις Μπέικον. Οπως επισημαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση των συναδέλφων της, τα πορτρέτα της αποτελούν μερικές από τις πιο εμπνευσμένες εικόνες των σημαντικότερων πολιτικών και καλλιτεχνικών μορφών του 20ού αιώνα.

…«Καλλιτεχνικό βιασμό» χαρακτήρισε, σε συνέντευξή της στον Guardian, τη διαρροή demo τραγουδιών της στο Διαδίκτυο η Μαντόνα. Η κορυφαία σταρ, που έπεσε πρόσφατα θύμα χάκερ, είναι οργισμένη αφού τα περισσότερα από τα κομμάτια προορίζονταν για τον επικείμενο δίσκο της, «Rebel Heart», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Μάρτιο. Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα η Μαντόνα προχώρησε στην απροσδόκητη κυκλοφορία έξι κομματιών του δίσκου στο iTunes, δηλώνοντας μάλιστα ευτυχής για τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή