Πρόσωπα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Εργαστήριο συγγραφής νέου μονόπρακτου θεατρικού έργου διοργανώνουν το Εθνικό θέατρο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Σωτήρης Χατζάκης (φωτ.), με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής δραματουργίας και την ανάδειξη νέων θεατρικών συγγραφέων.

Το στούντιο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ή να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στη θεατρική συγγραφή με τη βοήθεια καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου όπως ο Βασίλης Κοτσικονούρης και ο Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης. Εναρξη στις 14 Φεβρουαρίου.

…Ο σχηματισμός ενός πανκ σούπεργκρουπ ανακοινώθηκε χθες, προκαλώντας ενθουσιασμό στους απανταχού φαν της ροκ μουσικής. Η μπάντα, που θα αριθμεί ούτε λίγο ούτε πολύ 23 μέλη, περιλαμβάνει κορυφαία ονόματα όπως ο Ντέιβ Γκρολ των Nirvana και των Foo Fighters και ο Τζέλο Μπιάφρα των θρυλικών Dead Kennedys. Το όνομα του γκρουπ είναι Teenage Time Killers και η πρώτη του δισκογραφική δουλειά αναμένεται μέσα στον προσεχή χρόνο.

…«Πιστεύω πως η Sony έκανε λάθος». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την πρωτοβουλία της εταιρείας παραγωγής να αποσύρει την ταινία «The Interview» εξαιτίας της ηλεκτρονικής επίθεσης αλλά και των τρομοκρατικών απειλών των τελευταίων εβδομάδων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι αδιανόητο «κάποια δικτατορία κάπου στον κόσμο (αναφερόμενος προφανώς στη Β. Κορέα) να μπορεί να επιβάλλει λογοκρισία στο έδαφος των ΗΠΑ». Σημειώνεται πως εκτός του Ομπάμα, πλήθος ακόμα επιφανείς Αμερικανοί τάχθηκαν επικριτικά προς την απόφαση του στούντιο.

…Για πολλούς θεωρείτο «ο πατέρας των Πολιτικών Επιστημών». Πέθανε στις 15 Δεκεμβρίου σε ηλικία 97 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο. Ο λόγος για τον Γάλλο Μορίς Ντιβερζέ, που συνέγραψε πολλά βιβλία, αλλά συνέδεσε το όνομά του με την εμπειρική μελέτη των πολιτικών κομμάτων και των εκλογικών συστημάτων. Μέσα στην 70χρονη πορεία του, επηρέασε όσο λίγοι την πολιτική ευρωπαϊκή σκέψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή