Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Στο «Πάνθεον» για τον «Ηρακλή» με τον Σάκη Ρουβά  (φωτ.). Η ατμόσφαιρα του πρώην μπουζουξήδικου πολυτελείας, του «Αθηνών Αρένα», που μετατράπηκε σε θέατρο, είναι αισθητή, ίσως με τον καιρό να φύγει―ποιος ξέρει. Ο Ρουβάς άψογος στην ερμηνεία του, κατακτάει όπως πάντα τις μικρές ηλικίες και όχι μόνο! Η μουσική του Γιώργου Πούλιου και τα τραγούδια των Γιώργου Θεοφάνους και Νίκης Παπαθεοχάρη μοιάζουν να έχουν προσαρμοστεί στο στυλ του και θυμίζουν κάπου κάπου γνωστές του επιτυχίες. Η Ρούλα Πατεράκη εξαιρετική στον ρόλο του Ευρυσθέα, το θέατρο κατάμεστο καθώς από την επαρχία έχουν καταφτάσει πούλμαν με κόσμο. Υπάρχουν χρήματα για τέτοιες υπερπαραγωγές; Πάντως η παράσταση είναι απολαυστική.

…Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών στο πολύ ωραίο λεύκωμα των εκδόσεων Καπόν «Εργαλεία της Παράδοσης» από τη Συλλογή του Παύλου Κοντέλλη. Το έργο πολυετούς προσπάθειας του συλλέκτη διασώζει τρόπους ζωής του παρελθόντος και μας μαθαίνει την ελληνική αγροτική ζωή του 20ού αιώνα. Ενα αποκαλυπτικό βιβλίο με φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα, καρπός της αγάπης του Παύλου Κοντέλλη ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει εργαλεία από πολλά μέρη της Ελλάδος για διάφορες αγροτικές εργασίες και για διαφορετικές καλλιέργειες.

…Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο διάσημος κλαρινετίστας της τζαζ Μπάντι Ντεφράνκο, γνωστός για τη συνεργασία του με τους Φρανκ Σινάτρα και Μπίλι Χόλιντεϊ. Ο Μπάντι Ντεφράνκο διηύθυνε την ορχήστρα του Γκλεν Μίλερ για οκτώ χρόνια από το 1966 έως το 1974. Στα εβδομήντα πέντε χρόνια της καριέρας του έπαιξε σε σκηνές ανά τον κόσμο, ηχογράφησε πολλά άλμπουμ και κέρδισε πλήθος βραβεία. Ο Ντεφράνκο σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν ο κλαρινετίστας που εξέλιξε την αρμονική και ρυθμική γλώσσα της τζαζ από εκεί που την άφησε ο Μπένι Γκούντμαν.

…Προετοιμαστείτε για το σεμινάριο δημιουργικής γραφής που θα δώσει τον Ιανουάριο στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη ο Βασίλης Αλεξάκης. Με ασκήσεις που επινοήθηκαν από την ομάδα Oulipo στο Παρίσι, ο γνωστός συγγραφέας έχει στόχο να απελευθερώσει τη φαντασία του συντάκτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή